Gulerodskagen - der sparker røv (glutenfri, sukkerfri og laktosefri)

Cappuccino/Mokka Grød (Glutenfri, sukkerfri og laktosefri)

Jeg elsker kaffe, og jeg er tosset med grød. En cappuccino/mokka grød fik derfor 2 favoritter til at gå op i en højere enhed. Det er super nemt at lave, og smagen pifter enhver morgenstund op 🙂

Om du er kaffedrikker eller ej - vil du elske denne lækre sag.

Om du er kaffedrikker eller ej – vil du elske denne lækre sag.

Cappuccino/Mokka Grød (1 pers.)

0,5 dl. Glutenfri havregryn

0,5 dl. Knækket boghvedekerne og hirseflager

2 dl. vand

0,5 dl. mandelmælk

Et nip salt

1-1,5 tsk. instantkaffe

1 knivspids vaniljepulver

0,5 tsk. sukrin

0,5 tsk. kanel

Evt. en knivspids kardemomme (hvis du er til en mere krydret version)

Topping:

3 spsk. Laktosefri Youghurt (Skyr, Cultura osv. kan også bruges)

2-4 Stevia-dråber

Sukkerfri Kakao

kokosmel

Granatæblekerner

Sådan gør du:

  • Havregryn, knækket boghvedekerne og hirse blandes sammen med vand og instant kaffe i en gryde.
  • Tilsæt salt, kanel, vaniljepulver , sukrin og evt. kardemomme.
  • Lad det koge ind til grød.
  • Når grøden næsten er færdig, tilsættes mandelmælk  – lad det simre ved svag varme i 1 minut.
  • Bland yoghurt med stevia-dråber (pas på med at det ikke bliver for sødt/bittert).
  • Top grøden med yoghurt, kakao, granatæblekerner og et lille drys kokosmel.

 

Så er der lækker morgengrød, som fortjener en god kop kaffe on the side 😀

Næste indlæg

Gulerodskagen - der sparker røv (glutenfri, sukkerfri og laktosefri)