Gulerodskagen - der sparker røv (glutenfri, sukkerfri og laktosefri)

Gulerodskagen – der sparker røv (glutenfri, sukkerfri og laktosefri)

Her er opskriften på den lækre krydret gulerodskage. Den kan nydes med god samvittighed, og indeholder kun lækre ingredienser – som din krop vil takke dig for.

Sund Gulerodskage - der sparker røv og giver en fantastisk smags-oplevelse.

Sund Gulerodskage – der sparker røv og giver en fantastisk smags-oplevelse.

Jeg er især oppe at ringe over både smag og konsistens.

Smagen er ren nydelse – en lækre blanding af traditionel gulerodskage som pludselig møder en krydderkage og til sidst får et honningkage twist.

Konsistensen sidder bare lige i skabet, den er ikke for blød eller for “sundheds-kage-agtig”. Den minder om en RIGTIG kage 😀

Skynd dig at tænde ovnen og få forklædet på…

 

Pernilles Gulerodskage – der sparker røv

2,5 dl. groft revet gulerod

16 store friske dadler (de friske i æsker fra grøntafdelingen)

2 æg (delt i blommer og hvider)

1 dl. friskpresset saft fra en grape eller appelsin (jeg brugte halv/halv)

0,5 tsk. ren vaniljepulver

2 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

1 tsk. nelikker

3 dl. fedtreduceret mandelmel

1,5 tsk. natron

Sukkerfri Mørk chokolade til pynt

Sådan gør du:

  • Udsten dadlerne og mos dem til en klistret masse med en gaffel.
  • Bland dadelmassen og de groftrevet gulerødder sammen.
  • Tilsæt saften fra appelsin/grape (eller 0,5 dl. af hver) og rør massen godt sammen.
  • Alle Krydderierne (kanel, nelliker, kardemomme og vaniljepulver) røres i massen.
  • Del æggeblommer og hvider.
  • Rør æggeblommerne i dejen og pisk den rigtig godt (evt. med en elpisker)
  • Tilsæt mandelmel lidt efter lidt – rør godt i dejen i mens.
  • Æggehviderne piskes helt stive.
  • Rør natron i dejen.
  • Til sidst vendes æggehviderne i dejen (pisk ikke, da luften fra æggehviderne så vil blive ødelagt).
  • Beklæd en springform (20-22 cm.) med bagepapir, og fordel dejen jævnt i formen.
  • Bag kagen i midten af ovnen ved 180 grader i ca. 50 min. (efter 30 min. lagde jeg et stykke bagepapir over kagen, for at den ikke blev brændt.

 

Topping Tips: 

  • Hakket mørk sukkerfri chokolade (Drys den lune kage med hakket chokolade, efter 1 min. er det smeltet. Brug bagsiden af en ske til at lave et jævnt chokoladelag.
  • Sukkerfri Kakao-pulver (Brug en si og sigt kakaopulver over kagen – giver et flot rustik choko-udtryk.)
  • 1 lille gulerod rives på juliennejern (dekorer kagen med farverig gulerodstråde)

 

Håber også kagen bliver din nye favorit 🙂

 

 

Næste indlæg

Gulerodskagen - der sparker røv (glutenfri, sukkerfri og laktosefri)