Choko-banan is med marcipanbund (laktosefri, sukkerfri og glutenfri)
Det behøver faktisk ikke være besværligt eller vildt tidskrævende at lave sunde lækkerier. Nogle gange skal strategien bare være; “Less is More”.
Banan smager dejligt, chokolade er mega lækkert og marcipan er gude skønt 😀
Choko-banan is med marcipanbund (2 stk.)
1 træspyd
1 banan
40-50 g. sukkerfri chokolade
2 skiver sukkerfri marcipan (skær 2 skiver á 0,5 cm. af marcipanrullen)
Pynt:
Kokosmel og frysetørret jordbær
Sådan gør du:
- Skær bananen midt over, så du har 2 lige store stykker.
- Klip træspyddet over i 2 dele, og sæt et spyd i hver banan.
- Sæt et stykke marcipan på spyddet, og form det som en bund.
- Smelt chokoladen over vandbad (tilsæt evt. 1 tsk kokosolie, hvis chokoladen er for tyk).
- Hæld chokoladen over begge bananstykker og marcipanbund med en ske.
- Placer choko-bananerne på bagepapir og pynt med kokosmel og frysetørret jordbær.
- Choko-bananerne med marcipanbunde skal en tur i fryseren i et par timer.
Tips:
Som pynt kan du også bruge knuste C-flakes fra Urtekram (de er sukker-, gluten- og laktosefri), hakket nødder, andre frysetørretbær (hindbær, solbær, brombær osv.) og chokoladen kan sagtens blandes med krydderier (fx lakridspulver, kanel, instant kaffepulver, chili, havsalt m.m.).