Crispy Choko Bites (Glutenfri, laktosefri og sukkerfri)
Chokolade kan man aldrig få nok af. Her er en lækker crispy, sprød og knasende opskrift på små chokoladerbider, der passer perfekt til en hver hyggestund.
Advarsel: De er MEGET vanedannende 😀
Crispy Choko Bites
200 g. sukkerfri mørk chokolade
30 g. groft hakket mandler
50 g. groft hakket pistacienødder
2-3 økologiske riskiks
20 g. kokosflager (de store flager, ikke kokosmel)
Lakridspulver, kanel, vanilje (ca. 1/4 tsk. af hver)
1 knivspids havsalt
Topping/pynt:
Kokosmel
Frysetørret hindbær, jordbær, passionsfrugt
Sådan gør du:
- Rist de hakket mandler og pistacienødder på en pande.
- Rist derefter kokosflagerne for sig selv (hold øje – de brænder let på)
- Smuler riskiksene i en skål, bland krydderierne i.
- Tilsæt nødderne og kokosflagerne, bland det hele rundt.
- Fordel hele molevitten i et fad beklædt med bagepapir eller i muffinsforme.
- Smelt chokoladen over et vandbad.
- Hæl den smeltet chokolade over riskiks/nøddeblandingen (brug evt. en ske til at vende chokoladen lidt rundt, således chokoladen kommer helt ned i bunden.
- Sæt fadet eller muffinsformene i fryseren i 20 min. Herefter kan du dekorere med topping/pynt. Det er en god ide, at vente med dekoreringen til efter de 20 min., da pynten ellers vil smelte helt væk i den varme chokolade.
- Fadet eller muffinsformene stilles igen i fryseren i 1-2 timer.
- Inden servingen skæres/brækkes chokoladen i mundrette bidder.
- Opbevar chokoladen i køleskabet (chokoladen kan også sagtens fryses).
* Du kan sagtens bruge andre nødder, tørretfrugt, krydderier, instant kaffepulver, quinoa-, majsgaletter m.m.
* Hvis chokoladen er meget fast og tyk, kan 1 tsk. smeltet kokosolie gøre underværker.