Glutenfri grovboller (glutenfri, laktosefri, sukkerfri)
Her kommer opskriften på de allerførste glutenfrie boller, jeg begav mig ud i at bage.
De er bløde inden i og sprøde uden på – præcis som en rigtig bolle skal være 🙂 Konsistensen er fløjsblød og smagen er neutral på den gode måde. Jeg bruger især denne grovbolle som frokostbolle eller som madbrød til aftensmaden (istedet for flute).
Glutenfri grovboller (6-10 boller)
25 g. gær
2 tsk. honning
3 dl. lunkent vand
2. spsk. fiberhusk
1. tsk. salt
2. spsk. olie
ca. 125 g. boghvedemel
ca. 125 g. fuldkornsrismel
æg til pensling
Solsikkekerner og sesamfrø (græskarkerner og birkes kan også sagtens bruges)
Sådan gør du:
- Rør gær, vand, fiberhusk og honning sammen (lad det hvile i ca. 15 min.)
- Salt og olie blandes i væsken.
- Bland boghvedemel og fuldkornsrismel sammen.
- Rør halvdelen af melet i væsken, rør godt rundt, tilsæt derefter resten af melet.
- Ælt dejen rigtig godt sammen.
- Lad dejen hæve i ca. 30-40 min.
- Form 6-10 boller, pensel med æg og drys med kerner.
- Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 min.
- Bollerne er fryseegnet.
Grovbollerne er virkelig anbefalesværdige 🙂