Mandelpandekager m. mokkacreme & sukkerfri syltetøj (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)
Pandekager til morgenmad er vist ikke en ny opfindelse 😉 Men det er jo bare lækkert og nemt at bikse sammen.
Jeg elsker pandekager! Hver gang jeg laver mig en omgang, føler jeg mig som en pandekage-dronning indsmurt i hverdags-luksus.
Det er rigtig spændende, at eksperimentere med nye varianter og nye topping muligheder. Denne gang blev det til mandelpandekager med en lækker mokkacreme, og selvfølgelig farverig topping – der både smager godt og er en fryd for øjet 🙂
Mandelpandekager m. mokkacreme og sukkerfri syltetøj (1 pers.)
Mandelpandekager:
2 æg (eller 1 stort)
1 spsk. fedtreduceret mandelmel
1 tsk. fiberhusk
ca. 3 spsk. mandelmælk
1/4 tsk. vaniljepulver
1/4 tsk. kardemomme
1 tsk. sukrin eller 10 dråber stevia
Kokosolie til stegning
Mokkacreme:
ca. 1 dl. laktosefri yoghurt
1/2-1 tsk. instant kaffepulver (smag dig frem)
2-4 dråber stevia
Sukkerfri syltetøj (giver ca. 1 dl., så har du lidt til senere):
1. dl hindbær/brombær
2 friske dadler
1 skvis citronsaft
5-6 tsk. sukrin
1/4 tsk. vaniljepulver
Topping:
1/2 Pære
Granatæblekerner
kokosflager
Frysetørret jordbær
Sådan gør du:
Mandelpandekager:
- Bland alle ingredienserne sammen og pisk det godt.
- Smelt kokosolie på en pande og bag små pandekager.
Mokkacreme:
- Rør yoghurt, instant kaffepulver og stevia sammen (prøv dig lidt frem med mængden af kaffepulver og stevia)
Sukkerfri syltetøj:
- Bær og dadler opvarmes/koges ved svag varme i en gryde.
- Blend bær og dadler med en stavblender.
- Tilsæt citronsaft, vaniljepulver og sukrin (smag til undervejs).
- Hæld syltetøjet på et skoldet glas.
- Opbevares på køl, kan holde sig i ca. 4 dage.
OBS: Da syltetøjet ikke indeholder raffineret sukker eller konserveringsmidler, har det derfor ikke en lang holdbarhed som alm. syltetøj.