Choko-jam-grød (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)
For alle chokolade-elskere er denne chokoladegrød/kakaogrød ren nydelse.
Med en lille smule økologisk kakaopulver, kan en simpel grød blive til en über lækker og spændende morgenmads oplevelse 🙂
Choko-jam-grød (1. pers.)
0,5 dl. glutenfri havregryn
0,5 dl. boghvedegryn og hirseflager (ris- og quinoaflager kan også bruges)
2-3 dl. vand
2 tsk. økologisk sukkerfri kakao
1/4 tsk. vaniljepulver
1 knivspids kanel
1 knivspids kardemomme
Evt. 1 tsk. sukrin
1 knivspids salt
Topping:
Friske jordbær
Sukkerfri syltetøj
Sådan gør du:
- Bland gryn, vand, kakao og krydderier (undtaget salt) i en gryde.
- Kog grøden til den ønsket konsistens – til sidst tilsættes salt.
- Top den færdig grød med jordbær og en en klat sukkerfri syltetøj.
Tip:
Andre topping muligheder kunne være hakket hasselnødder, pistacienødder, peanutbutter, hindbær eller granatæblekerner.