Hokkaido-grønkål-hasselnød salat (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)

Lun spicy gulerods-sesam salat (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)

Der sker bare et eller andet magisk, når sesamfrø bliver ristet. Derfor blev jeg med det samme inspireret af Lone Kjærs opskrift. 

Denne sesam-magi nyder gulerødderne af i denne lune og krydret salat. Den passer helt perfekt til almindelig hverdags retter med oksekød.

Jeg serverede den, som opkvikkende tilbehør til bolognese – og retten fik pludselig en helt anden karakter 🙂

 

Spidskommen, karry, sesam og gulerødder - what's not to love? ;)

Spidskommen, karry, sesam og gulerødder – what’s not to love? 😉

Lun spicy gulerods-sesam salat (til 4 personer)

6 store gulerødder

1/2 frisk chili uden kerner

Øko olivenolie til stegning

1 tsk. glutenfri karry

1 tsk. stødt spidskommen

Groft salt og peber

1 spsk. ristet sesamfrø

Sådan gør du:

  • Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
  • Skrab kernerne ud af chilien og hak den i bitte fine stykker.
  • Varm olivenolien på en pande.
  • Når panden er helt varm skal gulerødderne, chilien, presset hvidløg, karry og spidskommen svitses(gulerødderne skal være helt møre og gyldne).
  • Sesamfrøene ristes på en tør pande.
  • Når gulerods salaten er færdig tilsættes salt og peber.
  • Slutteligt drysses sesamfrøene over og salaten er klar til servering.

Næste indlæg

Hokkaido-grønkål-hasselnød salat (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)