Frozen “BanCoffee” Yoghurt (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)
Frozen yoghurt til morgenmad – så bliver det ikke bedre 🙂
Navnet “BanCoffee” opstod, da de 2 store smags givere i denne sag er banan og kaffe.
Det er easy peasy, og med en god blender er du godt kørende…
Frozen “BanCoffee” Yoghurt (1 pers.)
1 frossen banan
2-3 dl. laktosefri yoghurt (alternativt kan cultura/græsk yoghurt bruges, dog er disse ikke laktosefri)
1 tsk. instant kaffepulver
1/4 tsk. kanel
1/4 tsk. stødt nelliker
1/4 tsk. stødt kardemomme
Et lille nip vaniljepulver
Ca. 5 dråber stevia (smag evt. til undervejs)
1 spsk. hørfrø/kæmpenatlysolie
Topping:
Jordbær
Grofthakket hasselnødder
Solsikkekerner
1 dadel skåret i små stykker
Morbær
Sådan gør du:
- Alle ingredienser blendes til en cremet masse.
- Sæt evt. den færdige frozen yoghurt i fryseren, imens du vasker op og forbereder topping 😀 Så kan den nemlig få lov at sætte sig og blive iskold.
- Inden servering drysses toppingen på – værsgo’ at spis 🙂
Tips:
Lakridspulver og kakaopulver vil også gøre sig godt i den Frozen “BanCoffee” Yoghurt.
Andre lækre topping muligheder kunne være pistacienødder, kokosflager og rosiner.