Frozen "BanCoffee" Yoghurt (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)

PG’s Kyllingfrikadeller – en dejlig favorit (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)

Det er længe siden, men de er stadig en familiefavorit…

For omkring 10 år siden, lavede jeg disse kyllingfrikadeller på min ugentlige maddag. Jeg har aldrig været den helt store fan af svinekød, så det var oplagt, at teenageren skulle lave et alternativt til de traditionelle frikadeller 😉

De blev lavet, og de blev dælme dytme gode 🙂

Kyllingfrikadeller passer bare til det meste :) Her bliver de holdt med selskab af forskellige lækre salater :D

Kyllingfrikadeller passer bare til det meste 🙂 Her bliver de holdt med selskab af forskellige lækre salater 😀

PG’s Kyllingfrikadeller  (nok til 4 pers.)

500 g. hakket kylling

1 æg

3 mellemstore revet gulerødder

2 fed hvidløg

2 mellemstore løg

Ca. 1,5 dl. glutenfri havregryn

Kokos-, soya-, mandel-, ris- eller laktosefrimælk til ønsket konsistens

Salt, peber, paprika og chili.

Oliven- eller kokosolie til stegning

Sådan gør du:

  • Gulerødderne rives, løg og hvidløg hakkes (tip: jeg plejer faktisk at køre løgene på foodprocessoren).
  • Overstående grøntsager røres sammen med hakket kylling, æg, havregryn, mælk og krydderier.
  •  Hvis du har tid, så sæt farsen i køleskabet, så den kan trække smag.
  • Steg farsen i olie – og vupti så er der lækkerier 🙂

 

Tips:

Gulerødder kan erstattes/suppleres med squash.

Hvis du vil undgå sprut og sprødt fra panden, kan farsen formes som små kødboller, for derefter at bages i ovnen.

Lav dobbelt portion – så er der til madpakkerne/frokost og til fryseren.

Næste indlæg

Frozen "BanCoffee" Yoghurt (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)