Ærtepesto - nem, lækker & sund dip

Pernilles Ultimative “Chokolade-Dream-Cake” (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)

Yeah!!! Endelig skete det, jeg fik knækket koden på den ultimative chokoladekage! 😀

Resultatet var så godt, at jeg udbrød et “YEEAAAH”, da jeg tog det første bid af kagen.

Jeg har prøvet en masse forskellige alternative opskrifter på chokoladekage/brownie. Og den smag og konsistens jeg har ledt efter, har jeg ikke fundet – FØR NU 😀

Den har ikke eftersmag af æg, for meget mandel- eller kokossmag. Kagen har en perfekt konsistens og krumme. Til sammenligning minder den om en ægte cafe chokoladetærte 🙂

Når man i min verden forventer en chokoladekage, skal den ikke smage af ærter, bønner eller banan 😉 Så hvis du har det på samme måde, er kagen helt klart noget for dig.

Min familie har været smagsdommere, og de synes ikke den smager af “sundhedskage”. Alle kunne lide den – og hvis man ikke afslører, at det er en alternativkage, så vil jeg vædde at påstå, at ingen opdager det 😀

Jeg lover, at dette er virkelig den bedste chokoladekage 🙂

 

Lækker, blød, svampet og delikat chokoladekage. Jeg er så stolt af den :D

Lækker, blød, svampet og delikat chokoladekage. Jeg er så stolt af den 😀

Pernilles Ultimative “Chokolade-Dream-Cake”

Det skal du bruge:

255 g. friske dadler uden sten

2 dl. mandelmælk

2 dl. kokosmælk – jeg brugte Coconut dream fra Alpro (har du ikke kokosmælk, så brug mandelmælk el. rismælk)

Saften fra en appelsin (ca. 0,8 dl.)

1,5 tsk. vanljepulver

3 spsk. (med top) sukkerfri kakao

2 large æg (del dem i blommer/hvider)

2 tsk. natron

2,5 dl fedtreduceret mandelmel

2. dl. kokosfibermel

Topping:

Ca. 60-60 g sukkerfri chokolade

Frysetørret jordbær

1 håndfuld ristet hasselnødder

 

Sådan gør du:

  • Fjern stenene fra dadlerne og mos dem til en karamel lignende masse.
  • De moste dadler, mandel- og kokosmælk piskes sammen i en skål.
  • Tilsæt appelsinsaft, kakao og vanilje og rør dejen rundt.
  • Æggene deles i blommer og hvider.
  • Blommerne røres i dejen.
  • Tilsæt mel lidt efter lidt og rør dejen imens.
  • Natron blandes i dejen – rør dejen rigtig godt sammen en sidste gang.
  • Æggehviderne piskes helt stive (de skal være så stive, at du kan vende skålen på hovedet uden de falder ud).
  • De stive æggehvider vendes nænsomt og forsigtigt i dejen.
  • Beklæd en springform med bagepapir og fordel dejen deri.
  • Bag kagen på nederste rille v. 180 grader i ca. 45-55 min. (hold øje, ovne opfører sig forskelligt).
  • Stik forsigtigt en nål/strikkepind i dejen for at se om den er færdig. Der skal ikke sidde rå dej på nålen/strikkepinden, så skal den have lidt mere i ovnen.
  • Topping: Hak chokoladen, fordel den udover den lune kage. Når kagen næsten er kold. Rist hasselnødderne på en tør pande, hak dem til flager. Til sidst pyntes der med frysetørret jordbær og ristet hasselnødflager.

Nyd den afkølet kage med en god kop kaffe eller the 🙂

Det er altid så spændende og (lidt) nervepirrende - når nye opskrifter bliver tryllet frem :D

Det er altid så spændende og (lidt) nervepirrende – når nye opskrifter bliver tryllet frem 😀

OBS:

Kagen er bedst kold – kan du ikke vente, så smid den en hurtigt tur i fryseren.

Kagen kan holde sig ca. 3 dage i køleskabet.

Kagen er fryseegnet.

Du kan lægge et stykke bagepapir henover kagen i ovnen, hvis den begynder at blive mørk. Den skal nok blive færdigbagt 🙂

Næste indlæg

Ærtepesto - nem, lækker & sund dip