Delikate “P-tærter” (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)
P-tærter er sindsygt gode – de har altid været på min slik favoritliste. Hjemmelavet P-tærter er langt bedre end de købte – og så er de uden e-numre, sukker og tavelige smagsaromaer (win win :D).
De er mega lette at lave, de kræver kun 4 ingredienser og du skal hverken blende, bage eller ælte 😀
Delikate “P-tærter” (ca. 26 p-tærter)
Det skal du bruge:
75 g. sukker- og laktosefri skum-fiduser (kan købes i helsekost/Helsam)
100 g. usaltede peanuts
1/4 tsk. ren vaniljepulver
160 g. sukkerfri- og laktosefri mørk chokolade
Sådan gør du:
- Klip skum-fiduserne i små stykker (det klistre altså lidt, men bare klip videre :D)
- Hak peanuts i grove stykker.
- I en skål blander du skum-fiduserne, peanuts og vaniljepulver sammen.
- Smelt chokoladen – lad den lige stå et par minutter, således den ikke er fuldstændig kogende og smelter skum-fiduserne helt sammen.
- Hæl den smeltet chokolade over i skålen med skum og nødder – rør det sammen, så chokoladen bliver jævnt fordelt.
- Lav små klatter/tærter med en ske på et stykke bagepapir. Jeg fik ca. 26 p-tærter i alt.
- Sæt p-tærterne på køl i et par timer, eller stil dem i fryseren en times tid.
OBS:
Opbevar p-tærterne på køl eller i fryseren. De tør hurtigt op – og smager altså også rigtig godt kolde 😀