Delikate "P-tærter" (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)

Æbleguf – kompot/mos/syltetøj (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)

Min mor har et æbletræ med en masse nedfaldsæbler. Når disse æbler kommer en tur i en gryde, bliver de forvandlet til den mest lækre og fløjlsbløde æbleguf – eller kompot, mos og minsandten også syltetøj. Jeg bruger dét til det hele 😀 

Det kan klart anbefales at lave æbleguf – total efterårs stemning på glas. Render du over et godt tilbud på æbler, kender du nogle som kender nogle, eller er du selv ævle-ejer – SÅ snyd dig ikke for denne lækre oplevelse 😀

 

Et glas æbleguf er virkelig guldværd - det kan bruges til så mange ting :D

Et glas æbleguf er virkelig guldværd – det kan bruges til så mange ting 😀

Æbleguf (1 meget stort eller 2 små glas)

Du skal bruge:

Ca. 700 g æbler

2,5 dl. vand

1. tsk. kanel

1/2 tsk. vanilje

1/4 tsk. stødt ingefær

1/4 tsk. stødt kardemomme

1 spsk. sukrin

Sådan gør du:

  • Skræl æblerne og skær dem ud i små tern.
  • Æblerne og vand kommes i en gryde med låg (vandet skal ikke dække æblerne, men skal bare ligge og småsimre i bunden).
  • Lad æblerne småsimre i 5-10 min.
  • Tilsæt alle krydderierne.
  • Æblerne skal koges møre på svag varme (ca. 30 min.). Mos løbende æblerne med bagsiden af en grydeske.
  • Til sidst smages æblerne til med sukrin.
  • Hvis du ønsker at æblemosen skal være fuldstændig smooth, kan du stavblende den til ønsket konsistens.
  • Hæld mosen på et skoldet syltetøjsglas – og luk låget med det samme, således glasset danner vakuum.

 

Her har jeg brugt æbleguffet til en super skøn æbletrifli :D

Her har jeg brugt æbleguffet til en super skøn æbletrifli 😀

Tip:

Jeg er opdraget til ikke at anvende konserveringsmidler. Et tip til lidt længere holdbarhed er, at ryste glasset med en sjat cognac.

 

Brug æbleguffet til trifli, på pandekager/vafler, på yoghurt eller på et stykke brød 🙂

Næste indlæg

Delikate "P-tærter" (glutenfri, laktosefri og sukkerfri)