Fuldkorns Squashboller (Glutenfri, laktosefri og sukkerfri)
Er der noget bedre end duften af nybagt boller på en regnvejrs dag?
Jeg har før lavet lækre glutenfri gulerodsboller som virkelig er gode og svampet. Det er så fedt at flette grøntsager ind i bagværk, derfor kastede jeg mig ud i disse dejlige squashboller.
De er super luftige og svampet, og egner sig rigtig godt til frokost eller eftermiddag 🙂
Det kan varmt anbefales, at fryse bollerne ned. Jeg plejer at varme dem op på en bordgrill, når de skal spises 😀 De får virkelig den dejligste sprøde skorpe, når får en tur i bordgrillen 😀
Fuldkorns Squashboller (ca. 12-16 stk.)
Det skal du bruge:
4 dl. vand
1,5 spsk. fiberhusk
1 tsk. salt
2 dl. squash (160 g.)
4 dl. glutenfri havregryn (150 g)
1 tsk. bagepulver
1 dl. (med top) fedtreduceret mandelmel
1 dl. sesammel
1,5 dl. fuldkornsrismel
Mandelmælk til pensling (æg og vand kan også bruges)
Solsikke- og græskarkerner til pynt
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland vand og fiberhusk sammen i en skål – lad det stå og trække i ca. 10 min., da det skal få en gelekonsistens.
- Når gelen er klar piskes det sammen med salt.
- Rør revet squash, havregryn og bagepulver i geleen.
- Tilsæt mandel-, sesam- og fuldkornsrismel lidt efter lidt, imens du røre godt rundt i dejen (jeg bruger altid en røremaskine).
- Form bollerne med fugtige hænder – dejen klistre lidt, lad dig ikke skræmme, det resulterer bare i lækre svampet boller.
- Pensel bollerne med mandelmælk og drys med kerner.
- Bag bollerne i den forvarmet ovn på 200 grader i ca. 25 minutter.
Tip:
Er du i tvivl om dit bagværk er færdig bagt, kan du altid bruge et termometer. Boller skal have en kernetemperatur på 92-95 grader.