Vaffel med et pink touch & Ban-Choko-creme (Glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Pernilles “Luksus Guld Karameller” (Glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

 Toms karameller vil ha’ Toms karameller, Toms karameeeeeller… Nixen bixen, VI VIL HA’ “Luksus Guld Karameller” – for vi fortjener det bedste 😀

Denne “Luksus Guld Karamel” består af lækre Chewy, gylden og fløjsblød karamel. Den SMAGER SÅ FANTASTISK (og købe karamel når den ikke til sokkeholderne :D)!!! Omkring “guld karamellen” er der mørk chokolade, og det sætter liiiige prikken over i’et. Mørk chokolade og karamel er som skabt for hinanden – når begge dele er af lækker kvalitet, går alt op i en højere endhed 🙂

Elegante, delikate og ovenud lækre :D

Elegante, delikate og ovenud lækre 😀

“Luksus Guld Karamel” passer perfekt til en dejlig hyggeaften, julebordet, en god kop the/kaffe eller til en værtindegave.

Der bliver ca. 50 stks. chokolader af denne opskrift, men de kan altid fryses ned – så har man lækkert og elegant guf til enhver lejlighed.

Jeg brugte silikone chokoladeforme og engangs konfektforme.  Hele denne chokolade-affære gik overraskende godt. Det er ganske nemt at lave, så bare begiv dig ud på “Luksus Guld Karamel”-rejsen 😀

guldkaramelcloseupguldkaramelengangs

Pernilles “Luksus Guld Karameller” (ca. 50 stk.)

Det skal du bruge:

Chokoladeforme og/eller engangs konfektforme

 

Guld Toffee: 

175 g. friske dadler (de store bløde fra grøntafdelingen)

50 g. cashew nødder

2 spsk. mandelmælk

1/4 tsk. ren vaniljepulver

8-12 dråber Sweet Drops “English Toffee” (start med 8 dråber og smag dig frem)

1/2-1 tsk. carobpulver (smag dig frem)

Overtræk:

180-200 g. mørk sukkerfri og laktosefri chokolade

evt. frysetørret hindbær til pynt

 

Sådan gør du:

Guld Karamel:

  • Blend dadler, cashewnødder, mandelmælk og vaniljepulver til en ensartet masse (brug en stærk blender eller en foodprocessor, da det er en klistret masse).
  • Tilsæt Sweet Drops “English Toffee” – start stille og rolig ud og smag dig frem.
  • Til sidst tilføjes carobpulver – dette giver både sødme og en lækker gylden farve.
  • Blend/food-process karamellen rigtig godt, så der ikke er små klumper i.
  • Stil karamellen en time på køl eller en halv time på frys, så er den nemmere at arbejde med.

Chokolade work:

  • Smelt chokoladen over vandbad (evt. over flere omgange, da der skal laves en del chokolader).
  • Fyld ca. halvdelen af chokoladeformene inklusiv kanterne med chokolade. Bank dem forsigtigt i bordet, så luftbobler forsvinder. Stil chokoladen på frys i ca. 5 min.
  • Når chokoladen har sat sig og er størknet, fyldes karamel i midten, og til sidst et lag smeltet chokolade helt op til kanten.
  • Chokoladen sættes igen på frys i ca. 15-20 min. (eller på køl hvis du har god tid).
  • Når chokoladen er helt størknet og tør, kan du forsigtet fjerne dem fra formene.
  • Opbevar din chokolade på køl i en lufttæt beholder (de kan holde sig i køleskabet i ca. 7 dage) – de kan også fryses og tør op på 5 min.
Her har "Luksus Guld Karamellerne" fået første omgang chokolade og karamel i midten :)

Her har “Luksus Guld Karamellerne” fået første omgang chokolade og karamel i midten 🙂

OBS og lidt ekstra: 

– Chokolade temperatur: for at man får en fin og blank chokolade, skal temperaturen være mellem 31-33 grader.

– Hvis du vil pynte din chokolade med frysetørret bær eller lign., er det en god ide, at sætte chokoladen på frys i et par minutter – og derefter pynte. Pynter du din chokolade med det samme, risikere du, at pynten smelter helt ned i chokoladen.

– Chokolade på frost? Chokolade entusiaster vil nok rystet på hovedet over nedfrysning af chokolade, da overfladen på sigt kan blive mat. MEN jeg vil 1000 gange hellere have lækre “Luksus Guld karameller” (som er lavet på lækre råvarer), end chokolade med en masse e-numre, som kan holde sig i et år ved stuetemperatur 😀

– Har du en smule karamel til overs kan det bruges på en vaffel eller pandekage.

– Karamellen har en vaskeægte lækker toffee konsistens, og kan derfor ikke rulles til kugler.

guldkarameludendørs

Næste indlæg

Vaffel med et pink touch & Ban-Choko-creme (Glutenfri, laktosefri & sukkerfri)