VOL 2: "Klassiske" pebernødder (glutenfri, sukkerfri og laktosefri)

Grød Karamel (Glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Når vinteren byder på mørke og kolde morgener, er det helt perfekt, at starte dagen ud med en omgang varm grød 😀 

Hvis du trænger til lidt inspiration på grød-fronten, er denne grød et sikkert hit – hvis du altså er tosset med karamel 😀 Den er slet ikke vammel eller for sød, den er intet mindre end delikat 🙂

 

Mmmh karamel grød og friske blåbær :D

Mmmh karamel grød og friske blåbær 😀

Grød Karamel (1 pers.)

Det skal du bruge:

1 dl. blandet glutenfri gryn (jeg brugte havregryn, boghvedegryn og hirseflager)

2 dl. vand

1/4 tsk. ren vaniljepulver

1 lille tsk. carobpulver

Mandelmælk til ønsket konsistens

Ca. 4 dråber Sweet Drops “English Toffee”

Topping:

Blåbær, frysetørret bær jordbær, kakaonips og “Luksus Guld Karamel-toffee” (find opskriften på karamel her)

Sådan gør du:

  • Gryn og vand blandes sammen, og koges i en gryde.
  • Når grøden begynder at blive tykkere tilsættes vaniljepulver og carobpulver.
  • Til sidst tilsættes mandelmælk til grøden får den ønsket konsistens.
  • Når grøden er færdigkogt, røres der Sweet Drops i.
  • Pynt den varme grød med topping.

Værsgo’ at nyd en lækker og anderledes morgengrød 😀

 

Tips:

– Har du ingen “Luksus Guld Karamel-toffee” på lager, kan du mose et par friske dadler (så de får en cremet karamellignende konsistens) og toppe med lidt hakket cashewnødder 🙂

Næste indlæg

VOL 2: "Klassiske" pebernødder (glutenfri, sukkerfri og laktosefri)