Grød Karamel (Glutenfri, laktosefri & sukkerfri)
Når vinteren byder på mørke og kolde morgener, er det helt perfekt, at starte dagen ud med en omgang varm grød 😀
Hvis du trænger til lidt inspiration på grød-fronten, er denne grød et sikkert hit – hvis du altså er tosset med karamel 😀 Den er slet ikke vammel eller for sød, den er intet mindre end delikat 🙂
Grød Karamel (1 pers.)
Det skal du bruge:
1 dl. blandet glutenfri gryn (jeg brugte havregryn, boghvedegryn og hirseflager)
2 dl. vand
1/4 tsk. ren vaniljepulver
1 lille tsk. carobpulver
Mandelmælk til ønsket konsistens
Ca. 4 dråber Sweet Drops “English Toffee”
Topping:
Blåbær, frysetørret bær jordbær, kakaonips og “Luksus Guld Karamel-toffee” (find opskriften på karamel her)
Sådan gør du:
- Gryn og vand blandes sammen, og koges i en gryde.
- Når grøden begynder at blive tykkere tilsættes vaniljepulver og carobpulver.
- Til sidst tilsættes mandelmælk til grøden får den ønsket konsistens.
- Når grøden er færdigkogt, røres der Sweet Drops i.
- Pynt den varme grød med topping.
Værsgo’ at nyd en lækker og anderledes morgengrød 😀
Tips:
– Har du ingen “Luksus Guld Karamel-toffee” på lager, kan du mose et par friske dadler (så de får en cremet karamellignende konsistens) og toppe med lidt hakket cashewnødder 🙂