Carob-Squash Pandekage m. Luksus Guld Karamel-toffee (Glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

VOL 1: Pebernødder med et twist af appelsin (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Ingen jul uden pebernødder! Sådan er reglerne altså 😀 Pebernødder har altid været min jule-favorit-ting. Faktisk var det den eneste småkage, jeg kunne lide som barn. 

De fleste (eller mange ;)) har deres helt egen favorit, hvad angår disse små hårde knoldinger 😀 Måske er man til mors/bedstes hjemmebagte, Lagkagehusets, Karen Wolfs eller måske er det posen med det grønne juletræ der hitter 😀

Selvom julen knap nok er startet, har jeg allerede bagt pebernødder 2 gange. Min favorit er min mors lækre pebernødder. Hun plejer, at lave Arlas pebernødder med appelsinskal – de er SÅ dejlige ;D

UDFORDING og DILEMMA!!! Når gluten, laktose og sukker er et no-go fra min side af, så skal man ud i alternativer. Originale klassiske pebernødder er jo lavet på hhv. hvedemel, sukker og smør. 3 vigtige ingredienser for at få den sprøde og smuldrende krumme, som vi alle forbinder med en “rigtig” pebernød. Denne helt rigtige konsistens kan man desværre ikke opnå 100 %, når man både bager gluten-, laktose- og sukkerfrit. Men derfor er de altså stadig super gode – de smager af jul, de smager af pebernødder, skorpen er sprød og siger knas, når man tager et bid. Men inde i midten er den altså lidt blødere, den får ikke den “støvede” konsistens, som de go’e gammeldaws.

Jeg fik et familiemedlem til at prøvesmage disse pebernødder, og vedkommende sagde “de smager da dejligt” 🙂 Så jeg synes helt bestemt, at i skal prøve at bage disse alternative, men lækre pebernødder 🙂

Sådan så de nybagte "Pebernødder med et twist af appelsin" ud :D

Nybagte “Pebernødder med et twist af appelsin” 🙂

 

Her kommer min første opskrift på pebernødder – nemlig pebernødder med et twist af appelsin. Hold øje med bloggen, for jeg har også eksperimenteret med en anden pebernød-opskrift, som smagsmæssigt minder meget om de “klassiske” 🙂

Pebernødder med et twist af appelsin – glutenfri, sukkerfri & laktosefri 

(opskriften giver 1 portion = 2 bageplader)

Det skal du bruge: 

85 g. almindelig Sukrin

20 g. Sukrin Gold

2 æg

30 g. kokosolie (2 spsk.)

5 g. (1 spsk.) Husk/loppefrøskaller

100 g. boghvedemel

80 g. fuldkornrismel

145 g. fedtreduceret mandelmel

10 g. majsstivelse/Maizena

5 spsk. friskpresset appelsinsaft

1 tsk. bagepulver (glutenfri, fx. den fra Urtekram)

1/2 tsk. hjortaksalt

1 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

1/2 tsk. ren vaniljepulver

1/4 tsk. hvid peber

1,5 tsk. revet appelsinskal fra en øko appelsin

Pebernød-dejen er klar til at komme på køl :)

Dejen er klar til at komme på køl 🙂

Sådan gør du: 

  • Pisk Sukrin, Sukrin Gold,  æg og Husk sammen med en elpisker/håndmixer.
  • Varm kokosolie på lave grader, så det bliver flydende – lad det køle af.
  • Bland alle de tørre ingredienser og appelsinskal sammen i en separat skål.
  • Bland de tørre ingredienser i ægge/sukrin-massen – rør godt rundt i mens.
  • Tilsæt appelsinsaft og kokosolie – ælt dejen godt igennem med hænderne (dejen smuldre lidt i forhold til en “almindelig” småkagedej).
  • Stil dejen på køl i en times tid.
  • Ovnen tændes på 200 grader.
  • Så skal der trilles pebernødder 🙂
  • Bag pebernødder øverst i ovnen på 200 grader i 6-9 min. (hold øje – ovne kan opføre sig forskelligt). Pebernødderne er færdige når de er gyldne – jo mere gyldne de er, jo sprødere bliver de.
  • Lad pebernødderne køle helt af. Opbevar dem i en kagedåse.

 

... Bag pebernødder øverst i ovnen, så bliver bunden ikke futtet af :D

… Bag pebernødder øverst i ovnen, så bliver bunden ikke futtet af 😀

 

Tips: 

– Vil du lave en lækker luksus version af pebernødderne, så dyp dem i mørk sukkerfri chokolade. Det smager SÅ godt!

– For at opnå maksimal sprødhed, skal pebernødderne trilles små og lidt flade – husk at lade dem få en gylden overflade i ovnen, og luk ikke kagedåsen før de er helt kolde 😀

Næste indlæg

Carob-Squash Pandekage m. Luksus Guld Karamel-toffee (Glutenfri, sukkerfri & laktosefri)