VOL 1: Pebernødder med et twist af appelsin (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

VOL 2: “Klassiske” pebernødder (glutenfri, sukkerfri og laktosefri)

Her får i lige opskrift nr. 2 på pebernødder uden gluten, laktose eller sukker 🙂 Denne opskrift minder smagsmæssigt meget om dét, de fleste forbinder med klassiske pebernødder.

Jeg dyppede halvdelen af mine i mørk sukkerfri/laktosefri chokolade – og for sulan, det er bare lækkerier, så det batter 😀

Som beskrevet i mit tidligere indlæg om alternative pebernødder (se her), så bliver de sprøde uden på, men lidt mere chewy inde i midten. Smagen er præcis ligesom klassiske danske pebernødder 😀 Så selvom du måske ikke spiser gluten, sukker eller laktose, så skal du ikke snydes for pebernødder 🙂

 

"Klassisk" alternative pebernødder :D

“Klassiske” alternative pebernødder 😀

“Klassiske” pebernødder – glutenfri, sukkerfri og laktosefri (1 portion = 1,5 bageplade)

Det skal du bruge: 

2 spsk. almindelig Sukrin

70 g. friske dadler (dem du kan købe i grøntafdelingen)

1 æg

80 g. fedtreduceret mandelmel

70 g. majsmel

1/2 tsk. kanel

1/2 tsk. kardemomme

1/2 tsk. ren vaniljepulver

1/4 tsk. stødt ingefær

1/4 tsk. hvid peber

1/4 tsk. stødt nelikker

1 lille tsk. hjortaksalt

2 spsk. kokosolie

Sådan gør du:

  • Dadlerne moses til en fin masse med en gaffel (fjern evt. skindet, hvis det er for hårdt).
  • Dadler, sukrin og æg piskes sammen med en elpisker/håndmixer.
  • Bland alle de tørre ingredienser (mel, krydderier og hjortaksalt).
  • Smelt kokosolien flydende ved svag varme – lad det køle af.
  • De tørre ingredienser vendes lidt efter lidt over i dadel/æggemassen – rør godt rundt.
  • Tilsæt flydende afkølet kokosolie, og ælt dejen godt sammen med hænderne.
  • Stil dejen på køl i en times tid.
  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Så skal der trilles og rulles 🙂
  • Bag pebernødderne øverst i ovnen på 190 grader i 7-9 min. (hold øje med de ikke brænder på – ovnen kan være forskellige). Pebernødderne skal være gyldne, men ikke for brændte 🙂
  • Pebernødder afkøles på en rist eller på en kold bageplade.
  • Opbevar pebernødderne i en kagedåse.

 

"Klassiske" pebernødder med mørk sukkerfri/laktosefri chokolade - deeeet er mums :)

“Klassiske” pebernødder med mørk sukkerfri/laktosefri chokolade – deeeet er mums 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

 

Næste indlæg

VOL 1: Pebernødder med et twist af appelsin (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)