VOL 2: “Klassiske” pebernødder (glutenfri, sukkerfri og laktosefri)
Her får i lige opskrift nr. 2 på pebernødder uden gluten, laktose eller sukker 🙂 Denne opskrift minder smagsmæssigt meget om dét, de fleste forbinder med klassiske pebernødder.
Jeg dyppede halvdelen af mine i mørk sukkerfri/laktosefri chokolade – og for sulan, det er bare lækkerier, så det batter 😀
Som beskrevet i mit tidligere indlæg om alternative pebernødder (se her), så bliver de sprøde uden på, men lidt mere chewy inde i midten. Smagen er præcis ligesom klassiske danske pebernødder 😀 Så selvom du måske ikke spiser gluten, sukker eller laktose, så skal du ikke snydes for pebernødder 🙂
“Klassiske” pebernødder – glutenfri, sukkerfri og laktosefri (1 portion = 1,5 bageplade)
Det skal du bruge:
2 spsk. almindelig Sukrin
70 g. friske dadler (dem du kan købe i grøntafdelingen)
1 æg
80 g. fedtreduceret mandelmel
70 g. majsmel
1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. ren vaniljepulver
1/4 tsk. stødt ingefær
1/4 tsk. hvid peber
1/4 tsk. stødt nelikker
1 lille tsk. hjortaksalt
2 spsk. kokosolie
Sådan gør du:
- Dadlerne moses til en fin masse med en gaffel (fjern evt. skindet, hvis det er for hårdt).
- Dadler, sukrin og æg piskes sammen med en elpisker/håndmixer.
- Bland alle de tørre ingredienser (mel, krydderier og hjortaksalt).
- Smelt kokosolien flydende ved svag varme – lad det køle af.
- De tørre ingredienser vendes lidt efter lidt over i dadel/æggemassen – rør godt rundt.
- Tilsæt flydende afkølet kokosolie, og ælt dejen godt sammen med hænderne.
- Stil dejen på køl i en times tid.
- Tænd ovnen på 190 grader.
- Så skal der trilles og rulles 🙂
- Bag pebernødderne øverst i ovnen på 190 grader i 7-9 min. (hold øje med de ikke brænder på – ovnen kan være forskellige). Pebernødderne skal være gyldne, men ikke for brændte 🙂
- Pebernødder afkøles på en rist eller på en kold bageplade.
- Opbevar pebernødderne i en kagedåse.