Mexicansk Sweet & Hot Bønnesalat
Nogle gange har man altså bare brug for stærk mad – sådan har jeg haft det i et par dage. I dag gik jeg derfor ALL-IN på spicy mexi-mad 😀
Nogle synes bønner er melet og har en træls konsistens. Jeg forstå dem ikke! 😀 Melboller (de billige klumper, man putter i suppe) er melet, men bønner er altså smovs 😀
Denne lækre bønnesalat er er både sød, syrlig og stærk – og passer perfekt til alt mexicansk mad.
Mexicansk Sweet & Hot Bønnesalat (nok til 5 sultne pers.)
Det skal du bruge:
2 stængler bladselleri
3 melemstore forårsløg
7 store cocktailtomater
1/2 rød peberfrugt
1/2 gul peberfrut
1 dåse Kidney bønner
1 dåse kikærter
2 store håndfulde hakket persille
1 bakke salat (jeg brugte “Babyleaves”)
Dressing:
1/2 fint hakket rød chili (uden kerner)
5,5 spsk. olivenolie
1/2 tsk. citronskal fra en usprøjtet øko citron
4 spsk. citronsaft
2 tsk. honning
1/2 tsk. stødt spidskommen
1/4 tsk. stødt koriander
Salt og peber
Sådan gør du:
– Skær bladselleri, forårsløg, rød og gul peberfrugt i fine stykker.
– Tomaterne skæres i lidt grovere tern.
– Hæl væden fra kidney bønnerne og kikærterne, skyld dem grundigt i en si. Lad dem derefter afdryppe for vand.
– Persillen hakkes helt fint i hånden eller med en persillehakker.
– Bland alle overstående ingredienser sammen i en stor skål.
– Skyl salaten og slyngel vandet fra.
– Hak chilien i helt fine små tern, husk at fjerne kernerne.
– Olivenolie, citronskal, citronsaft, honning, spidskommen, koriander, salt, peber og finthakket chili røres sammen til en dressing (smag evt. til undervejs).
– Dressingen hældes ud over de øvrige ingredienser.
– Bland det godt sammen.
– Anret bønnesalaten i et fad eller i en skål – pynt evt. med salat i kanten (eller server salaten i en skal for sig).
Tips:
Bønnesalaten passer til alt mexicansk mad – både som tilbehør til mexicansk kylling, bøffer og mexicansk-inspireret frikadeller. Trænger du til en kødfri-dag, vil den også være super lækker som fyld i majspandekager.