Carrot-Caramel-Cream Cake til morgenmad (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)
Sprøde rå gulerødder, appelsin, yoghurt-creme og karamel til morgenmad! Lyder det lidt besynderligt? Måske 😀 Men det smager tosset godt 😉
Jeg lavede jo en masse “Luksus Guld Karameller” for en uge siden – dem har jeg desuden på frost, så de kan holde sig. Det samme gør jeg med selve karamellen, hvis der er noget i overskud.
Den ekstravagante karamel kan bruges i mange sammenhænge, i dette tilfælde til en sund morgen “kage” (lidt a la Gammeldaws æblekage), som desuden også vil kunne gå for en dessert.
Carrot-Caramel-Cream Cake til morgenmad (1 pers.)
Det skal du bruge:
2 gulerødder
1 appelsin
1 dl. laktosefri yoghurt (Skyr, Cultura, A38 osv. kan også bruges, hvis du tåler laktose)
1 knivspids ren vaniljepulver
1 tsk. Coconut Cream
3-4 dråber “Sweet Drops – English Toffee”
Topping:
1,5 spsk “Luksus Guld Karamel-toffee” (Find opskrift her)
Kakaonibs
Frysetørret passionsfrugt
Sådan gør du:
– Riv gulerødderne og skær appelsinen i små tern – bland det sammen i en skål.
– Rør yoghurt, vaniljepulver, Coconut Cream og Sweet Drops sammen – hæld det over gulerod/appelsin-bunden.
– Top med “Luksus Guld Karamel-toffee”, kakaonibs og frysetørret passionsfrugt.
Tips:
Appelsin kan fx erstattes med ananas eller mango (brug en frugt der kan give gulerødderne væske).
Har du ingen “Luksus Guld Karamel-toffee” på lager, kan du drysse et par finhakket dadler og lidt nødder på toppen.