Pernilles Guacamole (Glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Carrot-Caramel-Cream Cake til morgenmad (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Sprøde rå gulerødder, appelsin, yoghurt-creme og karamel til morgenmad! Lyder det lidt besynderligt? Måske 😀 Men det smager tosset godt 😉 

Jeg lavede jo en masse “Luksus Guld Karameller” for en uge siden – dem har jeg desuden på frost, så de kan holde sig. Det samme gør jeg med selve karamellen, hvis der er noget i overskud.

Den ekstravagante karamel kan bruges i mange sammenhænge, i dette tilfælde til en sund morgen “kage” (lidt a la Gammeldaws æblekage), som desuden også vil kunne gå for en dessert.

Gulerodråkost bliver her forvandlet til en lækker "kage".

Gulerodråkost bliver her forvandlet til en lækker “kage”.

Carrot-Caramel-Cream Cake til morgenmad (1 pers.)

Det skal du bruge: 

2 gulerødder

1 appelsin

1 dl. laktosefri yoghurt (Skyr, Cultura, A38 osv. kan også bruges, hvis du tåler laktose)

1 knivspids ren vaniljepulver

1 tsk. Coconut Cream

3-4 dråber “Sweet Drops – English Toffee”

Topping:

1,5 spsk “Luksus Guld Karamel-toffee” (Find opskrift her)

Kakaonibs

Frysetørret passionsfrugt

Sådan gør du: 

– Riv gulerødderne og skær appelsinen i små tern – bland det sammen i en skål.

– Rør yoghurt, vaniljepulver, Coconut Cream og Sweet Drops sammen – hæld det over gulerod/appelsin-bunden.

– Top med “Luksus Guld Karamel-toffee”, kakaonibs og frysetørret passionsfrugt.

 

Tips:

Appelsin kan fx erstattes med ananas eller mango (brug en frugt der kan give gulerødderne væske).

Har du ingen “Luksus Guld Karamel-toffee” på lager, kan du drysse et par finhakket dadler og lidt nødder på toppen.

Næste indlæg

Pernilles Guacamole (Glutenfri, sukkerfri & laktosefri)