"Æbleskive" Vaffel (Glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Kernebrød med laktosefri-yoghurt (a la stenalderbrød)

Her kommer en super nem opskrift på et brød med masser af kerner – det er virkelig hurtigt at bikse sammen, det er bagningen i ovnen, der tager længest tid 😀

De fleste kender stenalderbrødet også kaldt paleobrød, som består af en hel del frø, nødder, kerner og æg.

Jeg har lavet mit brød med yoghurt i stedet for olie. Skorpen er sprød, indeni er det både blødt og knasende 🙂

 

Et brød med masser af kerner, frø og smag :)

Et brød med masser af kerner, frø og smag 🙂

“Kernebrød med laktosefri-yoghurt”  (opskriften giver 1 lille brød)

 Det skal du bruge:

250 g. blandede kerner, frø og nødder (køb evt. en stenalderbrød-blandig. Urtekram’s er super god)

100 g. laktosefri yoghurt naturel

0,75 tsk. Salt

2 æg

Olivenolie

 

Sådan gør du:

– Tænd ovnen på 160 grader.

– Rør de blandede kerner/frø/nødder, yoghurt og salt sammen.

– Tilsæt et æg af gangen og rør dejen godt evt. med en elpisker med dejkroge.

– Smør en lille form med olivenolie, hæld derefter dejen i.

– Bag brødet midt i ovnen på 160 grader. i 55-60 min. (brødet skal have en fin gylden overflade).

– Lad dit brød afkøle i formen i ca. 15 min.

– Vend brødet ud af formen, og lad det køle helt af på en rist.

– Brødet opbevares på køl.

 

Værsgo’ at nyde et sundt og nærende hjemmebagt brød 🙂

Næste indlæg

"Æbleskive" Vaffel (Glutenfri, sukkerfri & laktosefri)