Kernebrød med laktosefri-yoghurt (a la stenalderbrød)
Her kommer en super nem opskrift på et brød med masser af kerner – det er virkelig hurtigt at bikse sammen, det er bagningen i ovnen, der tager længest tid 😀
De fleste kender stenalderbrødet også kaldt paleobrød, som består af en hel del frø, nødder, kerner og æg.
Jeg har lavet mit brød med yoghurt i stedet for olie. Skorpen er sprød, indeni er det både blødt og knasende 🙂
“Kernebrød med laktosefri-yoghurt” (opskriften giver 1 lille brød)
Det skal du bruge:
250 g. blandede kerner, frø og nødder (køb evt. en stenalderbrød-blandig. Urtekram’s er super god)
100 g. laktosefri yoghurt naturel
0,75 tsk. Salt
2 æg
Olivenolie
Sådan gør du:
– Tænd ovnen på 160 grader.
– Rør de blandede kerner/frø/nødder, yoghurt og salt sammen.
– Tilsæt et æg af gangen og rør dejen godt evt. med en elpisker med dejkroge.
– Smør en lille form med olivenolie, hæld derefter dejen i.
– Bag brødet midt i ovnen på 160 grader. i 55-60 min. (brødet skal have en fin gylden overflade).
– Lad dit brød afkøle i formen i ca. 15 min.
– Vend brødet ud af formen, og lad det køle helt af på en rist.
– Brødet opbevares på køl.
Værsgo’ at nyde et sundt og nærende hjemmebagt brød 🙂