“Perfect Chai Tea” (Glutenfri, laktosefri & sukkerfri)
Når vinter regnen siler ned, når vinden rusker i træerne og når influenzaen er på spil er der kun en ting der dur’ 😀 Varme drikke!
Her kommer mit svar på en perfekt krydret Chai te, uden sukker, e-numre og laktose 🙂
Den er drøn lækker, og så er den tilmed super let og hurtig at lave – hvilket er et stort plus, hvis man er vant til chaimix-dåsen 😀
“Perfect Chai Tea” (1 tekop/1 pers.)
Det skal du bruge:
Mix 1:
2 dl. vand
Mørk/sort the
Mix 2:
1 dl. mandelmælk
1/4 tsk. kanel
1 knivspids stødt ingefær
1 stor knivspids ren vaniljepulver
1 knivspids stødt nellike
1 tsk. Sukrin Melis
1/2 tsk. Sukrin Gold
Topping:
Et drys kanel
Sådan gør du:
Mix 1:
– Vandet koges og brygges til meget stærk te i en kop.
Mix 2:
– Alle ingredienser blandes sammen i en lille kasserolle.
– Varm det op imens der røres jævnligt – således krydderierne bliver blandet godt sammen og opløst.
Finish:
– Når teen er færdig, hældes mix 2 over, rør det hele sammen.
– Top din chai med lidt stødt kanel.
Hokus Pokus så er der hjemmelavet lækker Chai tea 🙂
Tips:
– Har du ikke Sukrin, kan du erstatte med stevia, birkesød eller honning.
– Ønsker du din Chai mindre krydret, kan du brygge te af 2,5 dl. vand istedet for 2 dl. vand.
– Vil du gerne have din Chai mere “hot”, så ta’ 2 knivspids ingefær i teen 🙂
Ingen kommentarer endnu