Bagt Appelsin m. Juleknas & Vaniljecreme (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Brændte julekrydret mandler & Brændte kakao mandler (sukkerfri, laktosefri & glutenfri)

 Ingen jul uden brændte mandler 😉 Der er så hyggeligt, når man traver i gågaden en kold december dag, hvor duften af brændte mandler pludselig møder ens forfrosne næse 🙂 Så ved man, at julen er på vej.

 

Sukkerfrie brændte mandler & min spændende version "Brændte mandler med kakao" :)

Sukkerfrie brændte mandler & min luksus version “Brændte kakao mandler” 🙂

Sukkerfriudgaver af brændte mandler florere rundt på nettet, jeg har selvfølgelig lavet min egen version, hvor der er fyret op på julekrydderier og julekærlighed 😀

De smager tæske godt, og kan virkelig anbefales at lave 😀 Jeg må lige gøre opmærksom på, at de smager bedst dagen derpå (faktisk allerbedst på 2. dagen). Grunden til dette er, at krydderierne og sødmen fra Sukrin får “sat sig”.

Grund opskriften på de 2 varianter er den samme – Brændte kakao mandler får bare et trylleslag med kakaopulver (mega let, men uhyrligt lækkert :D)

 

brændte mandler 2

Brændte julekrydret mandler & Brændte kakao mandler

Det skal du bruge:

200 g. øko mandler

125 g. Sukrin Gold

50 g. Sukrin alm.

1/2 tsk. ren vaniljepulver

1 knivspids kardemomme

1 tsk. kanel

2  dl. vand

1 tsk. kokosolie

2 spsk. vand

1 spsk. sukkerfri kakaopulver (fx Urtekrams fedtfattig kakaopulver el. Raw kakaopulver)

Når gryden bobler og duften spreder sig - det er ægte julestemning :)

Når gryden bobler og duften spreder sig – det er ægte julestemning 🙂

Sådan gør du:

– Mandler, begge slags Sukrin, vaniljepulver, kardemomme, kanel og vand blandes sammen i en tykbundet gryde.

– Bring gryden i kog, og skru derefter ned på lave grader (uden låg).

– Kog mandlerne ved svag varme i 45-50 min. Det skal hele tiden småkoge, og sørg for at omrør ofte undervejs.

– Når vandet næsten er fordampet tilsættes kokosolie og den sidste smule vand. Lad hele molivittten småkoge i ca. 10 min.

– Når de brændte mandler er færdige, fordeles de ud på en bageplade med bagepapir. Lad dem køle helt af.

– Hvis du ønsker at få brændte kakaomandler, deles portionen i to. Drys kakaopulver over den ene halv del, og vend dem et par gange, så alle siderne får kakaodrys.

– Opbevar de brændte mandler i en lukket beholder, kagedåse eller i et syltetøjglas.

 

Brændte mandler med kakao smager fuldstændig himmelsk, og så er det jo ganske let at lave :)

Brændte mandler med kakao smager fuldstændig himmelsk, og så er det jo ganske let at lave 🙂

 

Tips:

– I stedet for Sukrin kan der b. la. bruges birkesød eller kokospalmesukker. Halvdelen af Sukrin’en kan også erstattes af birkesød, honning eller kokospalmesukker.

 

– Kakaodrysset er virkeligt lækkert, ønskes en anden variant, tilsæt fx.  kanel eller chili til kakaopulveret. Alternativt kan drysset også være lakridspulver eller carobpulver.

 

– De brændte mandler er bedst dagen efter, så får krydderierne lov til at sætte sig – og den lidt “kolde” sødme fra Sukrin forsvinder.

3

  • Joan

    Lyder godt så må jeg hellere få lavet nogle så jeg kan nyde julens herlige mandler 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille (FAB Food)

    Sukrinen skal tilsættes i starten, sammen med alle de andre ingredienser 🙂 Får det lige skrevet ind, nisserne må være på spil 😀 knus Pernille

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan

    Hej
    Kigger lige på din brændte mandler opskrift men kan ikke se hvornår du kommer sukrinen i
    Mvh Joan

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt Appelsin m. Juleknas & Vaniljecreme (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)