Brændte julekrydret mandler & Brændte kakao mandler (sukkerfri, laktosefri & glutenfri)

“Jule-frikadeller” – perfekt til julefrokosten (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Frikadeller på julefrokostbordet er for mange en tradition – også for mig 😉 Forleden lavede jeg denne gluten- og laktosefrie version af julefrikadeller. 

Frikadellerne bliver holdt med selskab af b. la.  æble, kanel, fennikelfrø, nellike og ingefær. De er en skøn version af traditionelle frikadeller – og når nu det kun er jul én gang om året, synes jeg bestemt, at vi skylder frikadellerne at give dem lidt jule-kærlighed 😀

Frikadeller med masser af smag af jul :D

Frikadeller med masser af smag af jul 😀

 Jule-frikadeller – med masser af smag af jul (nok til 4 pers.)

Det skal du bruge:

400 g. hakket kylling (hakket svine- el. kalvekød kan også bruges)

2 gulerødder

2 løg

1 æble

2 tsk. salt

1 tsk. kanel

1 lille tsk. stødt fennikelfrø

1 tsk. stødt ingefær

0,5 tsk. nellike

Peber

1.5 dl. glutenfri havregryn

1 spsk. fiberhusk

Mandelmælk til ønsket konsistens

 

Sådan gør du:

– Gulerødder, løg og æble rives fint på et råkostjern.

– Bland revet gulerødder, løg og æble med hakket kylling.

– Tilsæt alle krydderierne, havregryn, fiberhusk og mandelmælk – og rør farsen godt sammen.

– Steg frikadellerne på en pande med olivenolie, eller sæt frikadellerne på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 30 min. ved 200 grader (vend dem når halvdelen af tiden er gået, så de bliver gyldne på begge sider).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brændte julekrydret mandler & Brændte kakao mandler (sukkerfri, laktosefri & glutenfri)