“Jule-frikadeller” – perfekt til julefrokosten (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Frikadeller på julefrokostbordet er for mange en tradition – også for mig 😉 Forleden lavede jeg denne gluten- og laktosefrie version af julefrikadeller.
Frikadellerne bliver holdt med selskab af b. la. æble, kanel, fennikelfrø, nellike og ingefær. De er en skøn version af traditionelle frikadeller – og når nu det kun er jul én gang om året, synes jeg bestemt, at vi skylder frikadellerne at give dem lidt jule-kærlighed 😀
Jule-frikadeller – med masser af smag af jul (nok til 4 pers.)
Det skal du bruge:
400 g. hakket kylling (hakket svine- el. kalvekød kan også bruges)
2 gulerødder
2 løg
1 æble
2 tsk. salt
1 tsk. kanel
1 lille tsk. stødt fennikelfrø
1 tsk. stødt ingefær
0,5 tsk. nellike
Peber
1.5 dl. glutenfri havregryn
1 spsk. fiberhusk
Mandelmælk til ønsket konsistens
Sådan gør du:
– Gulerødder, løg og æble rives fint på et råkostjern.
– Bland revet gulerødder, løg og æble med hakket kylling.
– Tilsæt alle krydderierne, havregryn, fiberhusk og mandelmælk – og rør farsen godt sammen.
– Steg frikadellerne på en pande med olivenolie, eller sæt frikadellerne på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 30 min. ved 200 grader (vend dem når halvdelen af tiden er gået, så de bliver gyldne på begge sider).
Ingen kommentarer endnu