"Jule-frikadeller" - perfekt til julefrokosten (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Havregrynskugler (Sukkerfri, glutenfri & laktosefri)

Her kommer endnu en lækker opskrift på julelækkerier 😀 Julen er fyldt med søde fristelser, men ikke alle høre til den “farlige” kategori 😉

Denne opskrift på sundere havregrynskugler er let og ganske hurtig at lave – de smager himmelsk og kan spises med god samvittighed 😀 Ren og skær nydelse! De er også et godt alternativt til traditionelle nødde/dadelkugler, da smag og konsistens er helt anderledes 😀

De indeholder ingen farvestoffer, farlige e-numre, raffineret sukker, gluten eller laktose – så ALLE kan hoppe med på havregrynskugle-nydelses-vognen 😀

Havregrynskugler er en fast juletradition hos mange - her er en sundere udgave, som smager VILDT godt :D

Havregrynskugler er en fast juletradition hos mange – her er en sundere udgave, som smager VILDT godt 😀

Havregrynskugler (ca. 25-30 kugler)

Det skal du bruge:

8 store saftige dadler (ca. 100 g.) – Jeg bruger dem fra grøntafdelingen

1 dl. mandelmælk

75 g. glutenfri havregryn

15 g. kokosfibermel

1 tsk. (5 g.) Sukrin Gold

En lille 1/2 tsk. ren vaniljepulver

2 spsk. sukkerfri kakaopulver

Kokosmel (til at trille kuglerne i)

Sådan gør du:

– Stenene fra dadlerne fjernes.

– Dadler og mandelmælk blendes/foodprocesses til en ensartet masse.

– I en skål blandes havregryn, kokosfibermel, Sukrin Gold, vaniljepulver og kakaopulver – rør det sammen.

– Tilsæt dadelmassen og rør dejen godt sammen (brug evt. en elpisker).

– Ælt dejen til en kugle med hænderne.

– Tril havregrynskugler af dejen og rul dem i kokosmel.

– Opbevar havregrynskuglerne på køl i en tætbeholder. De kan holde sig op til en uge i køleskabet.

– Værsgo’ at nyd de lækre julegodter – de er bedst, når de er helt kolde 😉

havregrynskugler2

Tips:

– Istedet for kokosmel kan du fx trille kuglerne i kakao, frysetørret bær, havregryn, hakket nødder eller kakaonibs.

– Har du ingen mandelmælk kan rismælk, soyamælk eller laktosefri mælk også bruges. Kan du tåle alm. mælk, kan du sagtens bruge helt alm. mælk 🙂

– Hvis du bruger almindelige soltørret dadler, kan det være, at du skal tilføje lidt ekstra mælk/plantemælk, da de friske dadler med sten er mere saftige.

1

  • Hello, all is going fine here and ofcourse every one is sharing data,
    that’s genuinely good, keep up writing.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Jule-frikadeller" - perfekt til julefrokosten (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)