Hot Almond-Choko - eller bare varm kakao :D

VOL. 3 – “Krydrede lette pebernødder” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Juleaften står snart for skud – endnu en lejlighed til at lave en ny pebernød opskrift 😀 Denne gang er pebernødderne lette og sprøde 🙂

Mine vaniljekranse var så vellykket, både hvad angår smag, konsistens og sprødhed, så jeg lod mig derfor inspirere af disse smækre småkager, da jeg skulle kreere en ny opskrift.

De krydrede pebernødder er lette og er derfor overhovedet ikke kompakte. De har en sprød krumme og smager af julens dejlige krydderier – PRØV DEM 😀

Pebernødder er uden tvivl en af mine store favoritter i julen :D Disse er dejligt sprøde og smager tilpas krydret :)

Pebernødder er uden tvivl en af mine store favoritter i julen 😀 Disse er dejligt sprøde og smager tilpas krydret 🙂

“Krydrede lette pebernødder” (opskriften giver 2 plader pebernødder)

Det skal du bruge:

60 g. kokosolie

2 æg

60 g. Sukrin Gold

60 g. Sukrin alm.

4 spsk. Fiber Husk

3 tsk. vaniljearoma

2 spsk. appelsinsaft (saften fra en appelsin)

170 g. fedtreduceret mandelmel

80 g. kartoffelmel

1 ¼ tsk. hjortaksalt

2 tsk. ren vaniljepulver

1,5 tsk. kanel

1 lille tsk. kardemomme

½ tsk. stødt ingefær

¼ tsk. hvid peber

½ tsk. stødt nelliker

 

Sådan gør du: 

– Smelt kokosolien i en gryde på svag varme – lad olien køle af.

– Pisk æg, æggehvide, Sukrin Gold, Sukrin, Fiber Husk, vaniljearoma og appelsinsaft grundigt sammen med en elpisker.

– Rør fedtreduceret mandelmel, kartoffelmel, hjortaksalt samt alle krydderierne sammen.

– De tørreingredienser hældes lidt efter lidt i den vådeblanding, imens der røres rundt (brug evt. en elpisker med dejkroge).

– Ælt til sidst dejen godt med de bare næver.

– Dejen stilles på køl i ca. 1 time.

– Ovnen tændes på 190 grader.

– Tril dejen til pebernødder. De hæver/flyder lidt ud så hold lidt afstand mellem pebernødderne.

– Bag pebernødderne øverst i ovnen på 190 grader i ca. 8-11 min. (pebernødderne skal være gyldne).

– Afkøl pebernødderne, husk at tage dem af bagepladen med det samme, så bundende ikke bager videre. Opbevar de skønne pebernødder i en kagedåse.

Kartoffelmel giver småkager en "let" krumme :)

Kartoffelmel giver småkager en “let” krumme 🙂

Tip:

– Jeg har lavet et helt indlæg om alternative pebernød-bagning, find tips og tricks her 😀

1

  • Louise

    Uhm, er i fuld gang og glæder mig til resultatet. Synes dog dejen lugter utrolig meget af acetone-lignende, og når jeg åbner ovnen svier det nærmest i øjnene af den acetonelugt… hvad skyldes det? Har lavet dejen i foodprocessor, inden jeg æltede den.
    Kh Louise

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hot Almond-Choko - eller bare varm kakao :D