VOL. 3 - "Krydrede lette pebernødder" (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Chokolade Chip Cookies (Glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Allerførst vil jeg lige ønske alle et godt nytår, håber i er kommet godt ind i det nye år 🙂 Når julen er ovre, skal alle de andre lækre favoritter på bordet igen 😀 En vaske ægte amerikansk klassiker holder altid – og er et hit igen og igen. 

Cookies a la American Style :D

Cookies a la American Style 😀

 

Efter julens mange småkageforsøg og udvikling af opskrifter, har jeg kreeret en lækker helårs cookie. Nemlig en glutenfri, sukkerfri & laktosefri udgave af Chokolade Chip Cookies med valnødder. Resultatet blev intet mindre en perfekt! 😀

Denne dejlige cookie klassiker er chewy inden i og sprød uden på – præcis som en vaskeægte amerikansk cookie skal være 😀

 

Sprøde uden på og dejlig chewy inden i ;)

Sprøde uden på og dejlig chewy inden i 😉

Chokolade Chip Cookies (ca. 29 stk./2 bageplader)

Det skal du bruge:

40 g. glutenfri havregryn

150 g. fedtreduceret mandelmel

20 g. kartoffelmel

50 g. kokosolie

70 g. Sukrin Gold

3o g. Sukrin alm.

1 tsk. vaniljepulver

1/2 tsk. glutenfri bagepulver (fx. Skærtoftmølle el. Urtekram)

1/2 tsk. hjortaksalt

1 æg

1 tsk. flydende honning el. agave sirup

2 tsk. vaniljearoma

80 g. hakket mørk sukkerfri chokolade

50 g. hakket valnødder

Spændingen breder sig altid, når nye opskrifter skal bages :D Resultatet var heldigvis fantastisk :D

Spændingen breder sig altid, når nye opskrifter skal bages 😀 Resultatet var heldigvis fantastisk 😀

 

Sådan gør du:

– Havregryn blendes/foodprocesses til fint mel.

– Bland havregryn, mandelmel og kartoffelmel sammen.

– Smelt kokosolien i en lille gryde ved svag varme – lad det afkøle.

– Rør melet sammen med Sukrin Gold, Sukrin alm.,  vaniljepulver, bagepulver og hjortaksalt.

– Tilsæt nu de våde ingredienser; æg, flydende honning, vaniljearoma og den smeltet afkølet kokosolie. Pisk det rigtig godt sammen med en elpisker.

– Hak chokoladen og valnødder. Fordel de hakket stykker i dejen med en ske (pas på ikke at rør for meget rundt, så stykkerne af chokolade bliver for kvast).

– Ælt dejen sammen med håndkraft. Dejen er lidt anderledes end en almindelig cookiedej, den skal presses/samles sammen med hænderne.

– Tænd ovnen på 175 grader.

– Rul/pres dejen til ca. 29 kugler. Placer kuglerne på en bageplade og tryk dem derefter flade med håndfladerne. Brug evt. en ske til at samle siderne på cookies’ne, således de ikke får revner.

– Bag dine cookies midt i ovnen ved 175 grader i ca. 9-11 min. til de er gyldne (hold øje, ovne kan opføre sig forskelligt :D)

– Afkøl dine nybagte cookies på en rist. Når de er helt afkølet skal de opbevares i en tætsluttet beholder, kagedåse eller i et stort syltetøjsglas.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VOL. 3 - "Krydrede lette pebernødder" (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)