Coconut-Curry-Chicken Wok (glutenfri & laktosefri)

Chokolademousse (sukkerfri, glutenfri & laktosefri)

For alle chokoladeelskere (inklusiv med selv :D) er chokolademousse altid et dessert hit. Nytårsaften skulle jeg lave en hurtig og lækker dessert til mig selv, da resten af forsamlingen skulle have hjemmelavet islagkage. Resultatet blev brilliant, og jeg kastede faktisk ikke islagkagen et misundeligt blik, omend den så super flot ud ;D

 

Chokolademousse, friske bær og marcipanchips :D

Chokolademousse, friske bær og marcipanchips 😀

 

Jeg har ført lavet chokolademousse af avokado, hvilket også smager rigtig godt. Jeg kastede mig alligevel ud i et nyt eksperiment, da moussen med avocado kan blive en tand for bombastisk efter min mening 🙂 Denne mousse blev derimod let, og portionen er ikke for voldsom efter en stor middag.

 

Chokolademousse med marcipanchips (1. pers.)

Det skal du bruge:

1 moden banan

1 spsk. sukkerfri kakao

1/4 tsk. ren vaniljepulver

2 tsk. Sukrin melis (smag evt. til – mængden kommer lidt an på bananens sødme)

1 tsk. laktosefri yoghurt

0,4 dl. rygende varm kaffe

1/4 plade husblas

Pynt:

Kakaonibs og frysetørret jordbær

Jordbær og blåbær

Marcipanchips:

Tynde skiver sukkerfri marcipan (lav evt. lidt flere, så er der til kagedåsen :D)

Æg

Kanel, lakridspulver & Sukrin Gold

Sådan gør du: 

Chokolademousse: 

– Sæt husblasten i blød i koldt vand.

– Mos bananen i en skål, tilsæt kakaopulver, vaniljepulver, yoghurt og smag til med Sukrin melis (stavblend evt. moussen for at få den helt smooth).

– Hæld den varme kaffe op i en kop, flyt husblasten fra det kolde vand over i kaffen. Pisk det sammen til det er helt opløst.

– Hæld husblasten over i moussen – i mens der piskes med en elpisker.

– Moussen hældes på et glas, sæt det på køl i et par timer, så moussen når at sætte sig.

Sprøde marcipanchips med lakrids, kanel og Sukrin Gold :)

Sprøde marcipanchips med lakrids, kanel og Sukrin Gold 🙂

Marcipanchips:

 – Tænd ovnen på 200 grader.

– Marcipan skæres i helt tynde skiver. Sæt skiverne på en bageplade med bagepapir og tryk dem helt flade.

– Pensel skiverne med pisket æg og drys kanel, lakridspulver og Sukrin Gold over dem.

– Bag marcipanchipsene midt i ovnen på 200 grader i 6-7 min. De skal være gyldne 🙂 (hold øje med ovnen, ovne kan jo opføre sig forskelligt). For at marcipanchipsene ikke bliver brændte i bunden, kan man bage dem på to plader.

– Afkøl marcipanchipsene på en rist. Opbevar dem i en tætsluttet kagedåse. Hvis de bliver bløde, kan de altid varmes igen i et par min.

Finish:

Drys kakaonibs og frysetørret jordbær over den iskolde chokolademousse. Server moussen med friske bær og sprøde marcipanchips.

Velbekomme 🙂 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Coconut-Curry-Chicken Wok (glutenfri & laktosefri)