Orange-Crispy-Nougat Bar (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)
Knasende chokoladebarer med orangesmag og chewy nougat! Mmmmh!!!! Beskrivelsen afslører vist det hele 😉
Disse chokoladebarer er nemme og ret hurtige at lave (hvis altså man har nougat på lager ;D). Jeg har virkelig som i VIRKELIG savnet orangechokolade, derfor lavede jeg da bare min egen sukkerfri/laktosefri variant.
Når du har smagt sådan en chokolade-fætter her, glemmer du alt om mars, twix osv. De er et “sundere alternativt”, og er lavet på gode råvare 🙂 De passer perfekt til weekendguf eller til en luksus stund med en god kop kaffe 😀
Orange-Crispy-Nougat Bar (11-12 store eller 22/24 små)
Det skal du bruge:
1,5 riskiks
0,5 tsk. ren vaniljepulver
80 g. FABlicuis Nougat
Ca. 115 g. sukkerfri og laktosefri mørkchokolade
Skal fra 1/2 øko appelsin
1 tsk. flydende agave
Sukkerfri kakaopulver til pynt
Sådan gør du:
– Skær nougaten i tern, og hæld dem i en skål. Riskiksene smuldres i skålen. Tilsæt vaniljepulver og rør det hele rundt.
– Smelt chokoladen over vandbad.
– Rør appelsinskal og agave i den smeltet chokolade.
– Hæld orangechokoladen i riskiks/nougat skålen og rør det godt sammen.
– Beklæd en brødform med bagepapir. Hæld chokoladeblandingen i formen, og glat overfladen ud med en dejskraber. Drys med kakaopulver.
– Formen sættes på køl i nogle timer, indtil chokoladen er helt størknet. Skal det gå tjept, kan formen også stilles på frys 🙂
– Når chokoladen er færdig, skæres der barer ud i passende størrelse.
– Opbevar dine chokoladebarer på køl i en tætsluttet beholder.
Ingen kommentarer endnu