Asiatisk inspireret salat – der giver varme i kroppen :)
Jeg lavede i dag et rigtig lækkert, sundt og mættende asiatisk-inspireret måltid 🙂 Mmm…
Jeg serverede denne lækre og anderledes salat som tilbehør til retten. Den indebærer alt hvad en god salat skal; den er sprød, blød, sød, spicy, knasende og har umami-smag fra soyaen 🙂
Salaten blev serveret med sesam-kylling og “flødekartofler” lavet på øko kartofler, jordskokker fra min mors have og kokosmælk. Det smagte SÅ godt – og alle var glade og mætte 😉
Jeg ligger opskrifterne ud på de øvrige retter i morgen – her får i salaten 😉
Asiatisk inspireret salat (tilbehør til 4-6 pers.)
Det skal du bruge:
200 g. gulerødder (ca. 5 stk.)
300 g. rødkål
1 moden mango (ca. 300 g.)
40 g. tørret mango
65 g. cashewnødder
Marinade:
Skal af 1/2 øko citron
2 tsk. citronsaft
skal af 1/2 øko appelsin
1 stor spsk. appelsinsaft
1 tsk. olivenolie
4 tsk. glutenfri soya (Tamari-soya)
1/2 tsk. agave (eller honning)
Lidt wasabipaste – ca. 1/4 tsk.
Salt og peber
Sådan gør du:
– Riv gulerødderne på den groveste side på et råkostjern.
– Snit rødkål i helt fine strimler.
– Skær mangoen ud i tynde skiver.
– Hak tørret mango i små stykker.
– Bland alle ingredienserne sammen i en skål (gem evt. lidt frisk mango til pynt).
– Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Smag til med wasabi (start stille og rolig ud, så det ikke bliver for stærkt), salt og peber.
– Hæld marinaden over grøntsagerne – bland det godt sammen.
– Rist cashewnødderne på en tør pande.
– Pynt salaten med ristet cashewnødder og evt. lidt frisk mango.
Bon appetit!
I am cuious too find out what blog system yyou are utilizing?
I’m experiencing some small security issues with my lawtest site and I’d like to find something more safeguarded.
Do youu have any recommendations?