Exotic Granola (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Asiatisk inspireret salat – der giver varme i kroppen :)

Jeg lavede i dag et rigtig lækkert, sundt og mættende asiatisk-inspireret måltid 🙂 Mmm…

Jeg serverede denne lækre og anderledes salat som tilbehør til retten. Den indebærer alt hvad en god salat skal; den er sprød, blød, sød, spicy, knasende og har umami-smag fra soyaen 🙂

Salaten blev serveret med sesam-kylling og “flødekartofler” lavet på øko kartofler, jordskokker fra min mors have og kokosmælk. Det smagte SÅ godt – og alle var glade og mætte 😉

Jeg ligger opskrifterne ud på de øvrige retter i morgen – her får i salaten 😉

 

Asiatisk-inspireret salat med wasabi, soya og masser af sprødhed :)

Asiatisk-inspireret salat med wasabi, soya og masser af sprødhed 🙂

Asiatisk inspireret salat (tilbehør til 4-6 pers.)

Det skal du bruge:

200 g. gulerødder (ca. 5 stk.)

300 g. rødkål

1 moden mango (ca. 300 g.)

40 g. tørret mango

65 g. cashewnødder

Marinade:

Skal af 1/2 øko citron

2 tsk. citronsaft

skal af 1/2 øko appelsin

1 stor spsk. appelsinsaft

1 tsk. olivenolie

4 tsk. glutenfri soya (Tamari-soya)

1/2 tsk. agave (eller honning)

Lidt wasabipaste – ca. 1/4 tsk.

Salt og peber

asian2

Sådan gør du:

– Riv gulerødderne på den groveste side på et råkostjern.

– Snit rødkål i helt fine strimler.

– Skær mangoen ud i tynde skiver.

– Hak tørret mango i små stykker.

– Bland alle ingredienserne sammen i en skål (gem evt. lidt frisk mango til pynt).

– Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Smag til med wasabi (start stille og rolig ud, så det ikke bliver for stærkt), salt og peber.

– Hæld marinaden over grøntsagerne – bland det godt sammen.

– Rist cashewnødderne på en tør pande.

– Pynt salaten med ristet cashewnødder og evt. lidt frisk mango.

Bon appetit! 

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Exotic Granola (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)