Go' morgen med Pandekager & Vafler (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Exotic Granola (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Her kommer opskriften på en super lækker og lidt anderledes granola.

Den smager af sol og sommer – den er perfekt på morgenbordet eller når lækkersulten melder sig 🙂

 

Eksotisk granola med masser af fuldkorn, naturlig sødme og knas :)

Eksotisk granola med masser af fuldkorn, naturlig sødme og knas 🙂

Exocti Granola (1 stort glas, 1 bageplade)

Det skal du bruge:

 

Marinade:

2 modne bananer

1 dl. bløde dadler (ca. 8 store)

1 spsk. agave (alternativ kan du bruge honning)

1/4 tsk. kardemomme

1/2 tsk. ren vaniljepulver

Et lille nip salt

 

Tørre ingredienser:

1 dl. mandler

1 dl. hasselnødder

1 dl. solsikkekerner

1 dl. græskarkerner

2 spsk. Chiafrø

2 spsk. Sesamfrø

150 g. glutenfri havregryn

60 g. fuldkorns risflager

 

Tilsættes efter bagning:

1 dl. rosiner

1/2 dl. soltørrede figner

1/2 dl. soltørrede mango

1 meget stor håndfuld kokosflager (de store)

 granolabageplade

Sådan gør du:

Marinade:

  • Bananer, dadler, agave, kardemomme, vanilje og salt blendes til en blød tykkere masse.

 

Knas:

  • Hak mandler og hasselnødder.
  • Bland derefter alle de tørre ingredienser.
  • Hæld marinaden over, og rør det godt rundt.

 

Bagning:

  • Tænd ovnen på 160 grader (alm. ovn).
  • Fordel massen på en bageplade med bagepapir.
  • Bag granolaen midt i ovnen på 160 grader i ca. 30-35 min. (hold godt øje, så det ikke brænder på). Vend granolaen hver ca. 10. min med en paletkniv, og sørg for, at det ikke klumper for meget sammen (hak evt. lidt i klumperne).

 

Efter bagning:

  • Lad granolaen køle af.
  • Hak de tørrede figner og mango i små stykker.
  • Når granolaen er helt afkølet, blandes rosiner, hakket figner, mango og kokosflager i.
  • Opbevar granolaen i en tætsluttet beholder eller i et kæmpe stort syltetøjglas.
Det er lækkert, at have granola på lagret - så er morgenmaden hurtigt klaret :D

Det er lækkert, at have granola på lagret – så er morgenmaden hurtigt klaret 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Go' morgen med Pandekager & Vafler (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)