Exotic Granola (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)
Her kommer opskriften på en super lækker og lidt anderledes granola.
Den smager af sol og sommer – den er perfekt på morgenbordet eller når lækkersulten melder sig 🙂
Exocti Granola (1 stort glas, 1 bageplade)
Det skal du bruge:
Marinade:
2 modne bananer
1 dl. bløde dadler (ca. 8 store)
1 spsk. agave (alternativ kan du bruge honning)
1/4 tsk. kardemomme
1/2 tsk. ren vaniljepulver
Et lille nip salt
Tørre ingredienser:
1 dl. mandler
1 dl. hasselnødder
1 dl. solsikkekerner
1 dl. græskarkerner
2 spsk. Chiafrø
2 spsk. Sesamfrø
150 g. glutenfri havregryn
60 g. fuldkorns risflager
Tilsættes efter bagning:
1 dl. rosiner
1/2 dl. soltørrede figner
1/2 dl. soltørrede mango
1 meget stor håndfuld kokosflager (de store)
Sådan gør du:
Marinade:
- Bananer, dadler, agave, kardemomme, vanilje og salt blendes til en blød tykkere masse.
Knas:
- Hak mandler og hasselnødder.
- Bland derefter alle de tørre ingredienser.
- Hæld marinaden over, og rør det godt rundt.
Bagning:
- Tænd ovnen på 160 grader (alm. ovn).
- Fordel massen på en bageplade med bagepapir.
- Bag granolaen midt i ovnen på 160 grader i ca. 30-35 min. (hold godt øje, så det ikke brænder på). Vend granolaen hver ca. 10. min med en paletkniv, og sørg for, at det ikke klumper for meget sammen (hak evt. lidt i klumperne).
Efter bagning:
- Lad granolaen køle af.
- Hak de tørrede figner og mango i små stykker.
- Når granolaen er helt afkølet, blandes rosiner, hakket figner, mango og kokosflager i.
- Opbevar granolaen i en tætsluttet beholder eller i et kæmpe stort syltetøjglas.
Ingen kommentarer endnu