Asiatisk-inspireret middag m. masser af vitaminer og power
Her kommer opskriften på en middag med masser af smag, vitaminer og power. Der er hentet inspiration fra det asiatiskkøkken – og de mange forskellige indtryk, får virkelig smagsløgene til at synge 🙂
Jeg serverede middagen med denne sprøde salat 🙂 Der var mere end nok til 4 sultne mennesker.
Til denne middag er jeg b.la. blevet inspireret af bogen “Surveræne Salater”, hvori man kan finde en masse spændende opskrifter 🙂
Kokos “Flødekartofler” på den sunde måde (4-6 pers.)
Det skal du bruge:
650 g. kartofler
550 g. jordskokker
1 stor spsk. revet frisk ingefær
2 store fed hvidløg
1 dåse kokosmælk light (400 ml.)
salt og peber
1 hakket frisk chili
Sådan gør du:
– Tænd ovnen på 200 grader,
– Skrald kartofler og jordskokker. Skær kartoflerne i ca. 0,5 cm. skiver, skær jordskokkerne i 1-1,5 cm. skiver. Fordel alle skiverne i et ildfast fad.
– Hæld kokosmælken i en skål. Tilføj revet ingefær, finhakket hvidløg, salt og peber. Rør det hele godt sammen.
– Fordel kokos-sovsen over kartoflerne/jordskokkerne – og vend det rundt.
– Det ildfastefad bages midt i ovnen på 200 grader i ca, 1 time og 10 min.
– Vend kartoflerne rundt et par gange under bagningen, således alle rodfrugterne bliver dejlig cremet.
– Hak den friske chili i små fine stykker.
– Når rodfrugterne er færdigbagt og møre, pyntes der med friske chilistykker på toppen.
Asiatisk-Sesam-Kylling (til ca. 4-6 pers.)
Det skal du bruge:
4 store kyllingbryst (ca. 850 g.)
Marinade:
1,5 spsk. olivenolie
2 spsk. glutenfri soya (tamari)
saft fra 1/2 øko appelsin
1 fed hvidløg
1/2 tsk. stødt chilipulver
1,5 cm. frisk ingefær
Til sidst:
2,5 spsk. sesamfrø
1 porre
Sådan gør du:
– Kyllingbrystfileterne skæres i strimler.
– Hak ingefær og hvidløg. Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål.
– Kyllingstrimlerne vendes i marinaden. Sæt det på køl, og lad det trække i mindst 1 time.
– Rist sesamfrøene på en tør pande og snit porren i fine tynde skiver.
– Steg kyllingen i en wok med lidt olivenolie. Når kyllingen næsten er færdig, tilsættes de fine skiver af porre. Lad det lynstege i få minutter.
– Inden servering drysses ristet sesamfrø over kyllingen.
Aw, this was a really good post. Taking a few minutes and actual effort to generate a superb article… but what can I
say… I procrastinate a lot and never seem to get anything done.