Asiatisk-inspireret middag m. masser af vitaminer og power

Blåbær-Choko Mazarinkage Deluxe (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Her er kagen for alle marcipan-fans – nemlig en mazarinkage anno 2015 😉

Svampet moderne mazarinkage med chokolade, blåbær & marcipan :)

Svampet moderne mazarinkage med chokolade, blåbær & marcipan 🙂

Her er ikke tale om en kedelig tør sandkage, men om en lækker saftig sag uden gluten, laktose og sukker – den får nemlig hjælp af de kære butterbeans (hvilket man overhoved ikke kan smage) 😀

Konsistensen er blød og svampet, og smagen af mandel og marcipan er i fokus. Marcipan fungere perfekt med mørk chokolade og blåbær J Til sammen giver disse ingredienser en fantastisk smagsoplevelse, hvor det søde og syrlige bliver forenet i en himmelsk mundfuld.

Kagen bliver en smule tærte/konfekt-agtig, og passer derfor perfekt til en gæstemiddag, eller når der bare skal hygges gevaldigt.

mazarin deluxe

Blåbær-Choko Mazarinkage Deluxe (nok til 6-8 pers.)

 Det skal du bruge:

1 dåse øko butterbeans (250 g. i drænet vægt)

1 tsk. ren vanilje pulver

30 g. alm. Sukrin

20 g. Sukrin Melis (det der ligner flormelis)

2 store spsk. fedtreduceret mandelmel (ca. 25 g.)

Mandelessens fx fra ”Urtegaarden” (2,5 tsk. = kraftigere mandel smag og 1,5 tsk. = mild mandel smag)

1 æg

2 spsk. appelsinsaft

1/4 tsk. natron

1/2 tsk. bagepulver

50 g. revet sukkerfri marcipan (fx fra Isis, Odense-marcipan el. Helsekost)

130 g. blåbær (frosne blåbær)

90 g. sukkerfri og laktosefri mørk chokolade

 

Topping:

1 god håndfuld mandelflager

1/2 spsk. Sukrin Gold

10 g. sukkerfri og laktosefri mørk chokolade

blåbærdeluxe.jpg2

Kagen smager lækkert med blåbær-creme on the side 🙂

 

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn)
  • Dræn bønnerne for væde, skyld dem grundigt under vand og lad dem opdryppe i en si.
  • Bønner blendes/foodprocesses med vaniljepulver, alm. Sukrin, Sukrin Melis og mandelmel. Det skal blive til en cremet masse.
  • Hæld bønnemassen op i en skål.
  • Tilsæt mandelessens (start evt. lige så stille ud og smag dig frem – jeg brugte 2,5 tsk. mandelessens, for at få en dyb lækker smag af marcipan).
  • Herefter tilsættes æg, appelsinsaft, natron og bagepulver – pisk det hele sammen med en elpisker.
  • Giv blåbærrene et hurtigt opkog (lad dem køle af). Væden fra de optøet bær hæles fra (gem det evt. til blåbærcreme)
  • Riv marcipanen på den fineste side på et råkostjern. Vend marcipanen i dejen.
  • Hak chokoladen i store chunky stykker.
  • Vend chokoladestykker og blåbær i dejen.
  • En lille springform beklædes med bagepapir, hæld dejen heri og glat overfladen ud.
  • Drys mandelflager og Sukrin Gold over kagen.
  • Kagen bages midt i ovnen på 180 grader i 40-45 min. Det sidste kvarter af bagningen, lægges der et stykke bagepapir henover kagen, således den ikke bliver brændt. Stik i kagen med en nål, for at tjekke om den er færdig bagt. (hold godt øje med kagen, den skal være gylden ovenpå, men ikke branket).
  • Når kagen er færdig bagt, drysses der lidt hakket mørkt chokolade over kagen.
  • Lad kagen køle helt af, og sæt den på køl i mindst 1 time før servering.

 

Kagen er allerbedst når den har sat sig, og er helt vidunderlig dagen efter 🙂

Server evt. kagen med blåbærcreme lavet af laktosefri yoghurt rørt med ren vaniljepulver, lidt sødemiddel og blåbærsaft.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asiatisk-inspireret middag m. masser af vitaminer og power