Blåbær-Choko Mazarinkage Deluxe (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Her er kagen for alle marcipan-fans – nemlig en mazarinkage anno 2015 😉
Her er ikke tale om en kedelig tør sandkage, men om en lækker saftig sag uden gluten, laktose og sukker – den får nemlig hjælp af de kære butterbeans (hvilket man overhoved ikke kan smage) 😀
Konsistensen er blød og svampet, og smagen af mandel og marcipan er i fokus. Marcipan fungere perfekt med mørk chokolade og blåbær J Til sammen giver disse ingredienser en fantastisk smagsoplevelse, hvor det søde og syrlige bliver forenet i en himmelsk mundfuld.
Kagen bliver en smule tærte/konfekt-agtig, og passer derfor perfekt til en gæstemiddag, eller når der bare skal hygges gevaldigt.
Blåbær-Choko Mazarinkage Deluxe (nok til 6-8 pers.)
Det skal du bruge:
1 dåse øko butterbeans (250 g. i drænet vægt)
1 tsk. ren vanilje pulver
30 g. alm. Sukrin
20 g. Sukrin Melis (det der ligner flormelis)
2 store spsk. fedtreduceret mandelmel (ca. 25 g.)
Mandelessens fx fra ”Urtegaarden” (2,5 tsk. = kraftigere mandel smag og 1,5 tsk. = mild mandel smag)
1 æg
2 spsk. appelsinsaft
1/4 tsk. natron
1/2 tsk. bagepulver
50 g. revet sukkerfri marcipan (fx fra Isis, Odense-marcipan el. Helsekost)
130 g. blåbær (frosne blåbær)
90 g. sukkerfri og laktosefri mørk chokolade
Topping:
1 god håndfuld mandelflager
1/2 spsk. Sukrin Gold
10 g. sukkerfri og laktosefri mørk chokolade
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn)
- Dræn bønnerne for væde, skyld dem grundigt under vand og lad dem opdryppe i en si.
- Bønner blendes/foodprocesses med vaniljepulver, alm. Sukrin, Sukrin Melis og mandelmel. Det skal blive til en cremet masse.
- Hæld bønnemassen op i en skål.
- Tilsæt mandelessens (start evt. lige så stille ud og smag dig frem – jeg brugte 2,5 tsk. mandelessens, for at få en dyb lækker smag af marcipan).
- Herefter tilsættes æg, appelsinsaft, natron og bagepulver – pisk det hele sammen med en elpisker.
- Giv blåbærrene et hurtigt opkog (lad dem køle af). Væden fra de optøet bær hæles fra (gem det evt. til blåbærcreme)
- Riv marcipanen på den fineste side på et råkostjern. Vend marcipanen i dejen.
- Hak chokoladen i store chunky stykker.
- Vend chokoladestykker og blåbær i dejen.
- En lille springform beklædes med bagepapir, hæld dejen heri og glat overfladen ud.
- Drys mandelflager og Sukrin Gold over kagen.
- Kagen bages midt i ovnen på 180 grader i 40-45 min. Det sidste kvarter af bagningen, lægges der et stykke bagepapir henover kagen, således den ikke bliver brændt. Stik i kagen med en nål, for at tjekke om den er færdig bagt. (hold godt øje med kagen, den skal være gylden ovenpå, men ikke branket).
- Når kagen er færdig bagt, drysses der lidt hakket mørkt chokolade over kagen.
- Lad kagen køle helt af, og sæt den på køl i mindst 1 time før servering.
Kagen er allerbedst når den har sat sig, og er helt vidunderlig dagen efter 🙂
Server evt. kagen med blåbærcreme lavet af laktosefri yoghurt rørt med ren vaniljepulver, lidt sødemiddel og blåbærsaft.
Ingen kommentarer endnu