”Fablicious Pizza” – Best Pizza Ever!!! (Glutenfri, sukkerfri & mælkefri pizzabund)
Pizza er en af mine livretter, og gud hvor har jeg savnet det! Når man lever uden gluten, sukker og mælk (læs: mælk i større dosiser), så er der utrolig mange ting, som man må undvære. Omend er der også super mange døre, der åbner sig – og masser af nye spændende ingredienser der skal afprøves 🙂
Det lykkedes mig, at lave min helt egen version af mumslig pizza. DEN ER SÅ GOD! Bunden er sprød og absolut velsmagende! Jeg var ovenud lykkelig ved første mundfuld – og vil vædde min gamle hat på, at du vil blive det samme 😀
Bunden består af ganske få ingredienser (b. la. bønner), og bedst af alt; den er hurtig at lave, super sund og smager vanvittig godt. Opskriften er til 1 pizza, det svare ca. til 2 personer. Server evt. en lækker tomatsalat til, eller lav dobbelt portion (så er der rester til madpakken eller dagen efter :D). Skal du lave pizza til flere personer, ganger du bare nedenstående opskrift op 🙂
Pizzabund m. bønner – (1 bund – ca. 2 pers.)
Det skal du bruge:
1 dåse cannellini-bønner (240 g. drænet bønner)
1 æggehvide
1 tsk. Husk/loppefrøskaller
1 spsk. Sesam-mel fra Sukrin
Salt, peber og et drys oregano
Sådan gør du:
- Blend bønnerne til en cremet masse.
- Bønnemassen hældes over i en skål.
- Tilsæt æggehvide, Husk/loppefrøskaller, sesam-mel, salt, peber og oregano. Pisk det hele godt sammen med en elpisker.
- Lad dejen hvile på køl i mindst 1 time – Forbered fyldet og topping i mens 🙂
Bagning af pizza:
- Tænd ovnen på 220 grader (alm. ovn)
- Fordel dejen på en bageplade med bagepapir i en tynd rund cirkel, den skal være ca. 0,4 cm. høj. Du kan lave cirklen med en dejskraber, eller ligge et stykke bagepapir ovnen på, og rulle dejen ud med en kagerulle.
- Forbag pizzabunden i ca. 15-20 min. midt i ovnen på 220 grader. Bunden er klar til fyld, når den er gylden og sprød.
- Fordel fyldet på pizzaen – jeg brugte tomatsauce, kylling, skiver af rødpeber, sorte oliven i skiver og oregano (se opskrifter længere nede).
- Bag pizzaen færdig midt i ovnen ved 220 grader i ca. 8-10 minutter.
- Lad pizzaen køle af på en rist, for at bevare sprødheden.
- Top med rucola, revet parmesanost og evt. lidt chili.
Tomatsauce/pizzasauce (til 1 pizzabund)
Det skal du bruge:
1 dl. Mosede tomater fra ”Urtekram”
2 spsk. finthakket løg
1 lille fed hvidløg
Salt og peber
Et drys tørret basilikum
Evt. et lille nip chilipulver
Sådan gør du:
- Hak løg og hvidløg i fine stykker. Steg det i olivenolie.
- Tilsæt mosede tomater og krydderier.
- Lad det småsimre i ca. 10 min.
Fyld:
1 stegt kyllingebryst skåret i små stykker
1/2 rød peberfrugt i skiver
2 spsk. sorte oliven i skiver
Oregano
Topping (efter bagning):
3 håndfulde rucola
2 spsk. revet parmesanost (kan undlades for en helt mælkefri pizza)
Chiliflager eller pulver
Tips:
– Kan du tåle ost/laktose, kan du komme frisk mozzarella på som fyld.
– Er du ikke så vild med rucola og parmesan, kan du i stedet toppe med frisk hjertesalat og dryppe lidt pesto på den færdigbagte pizza.
Tror du også at man kan man også erstatte de bønner du har brugt med røde Kindey bønner?