Blåbær-Choko Mazarinkage Deluxe (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

”Fablicious Pizza” – Best Pizza Ever!!! (Glutenfri, sukkerfri & mælkefri pizzabund)

Pizza er en af mine livretter, og gud hvor har jeg savnet det! Når man lever uden gluten, sukker og mælk (læs: mælk i større dosiser), så er der utrolig mange ting, som man må undvære. Omend er der også super mange døre, der åbner sig – og masser af nye spændende ingredienser der skal afprøves 🙂

Lækker pizza! Bunden er sprød og lavet på bønner :D

Lækker pizza! Bunden er sprød og lavet på bønner 😀

Det lykkedes mig, at lave min helt egen version af mumslig pizza. DEN ER SÅ GOD! Bunden er sprød og absolut velsmagende! Jeg var ovenud lykkelig ved første mundfuld – og vil vædde min gamle hat på, at du vil blive det samme 😀

Bunden består af ganske få ingredienser (b. la. bønner), og bedst af alt; den er hurtig at lave, super sund og smager vanvittig godt. Opskriften er til 1 pizza, det svare ca. til 2 personer. Server evt. en lækker tomatsalat til, eller lav dobbelt portion (så er der rester til madpakken eller dagen efter :D). Skal du lave pizza til flere personer, ganger du bare nedenstående opskrift op 🙂

 

Har du noget andet yndlings fyld end mig - så putter du selvfølgelig bare det på din pizza :D

Har du noget andet yndlings fyld end mig – så putter du selvfølgelig bare det på din pizza 😀

Pizzabund m. bønner – (1 bund – ca. 2 pers.)

Det skal du bruge:

1 dåse cannellini-bønner (240 g. drænet bønner)

1 æggehvide

1 tsk. Husk/loppefrøskaller

1 spsk. Sesam-mel fra Sukrin

Salt, peber og et drys oregano

 

Pizzabunden er klar til forbagning :)

Pizzabunden er klar til forbagning 🙂

Sådan gør du:

  • Blend bønnerne til en cremet masse.
  • Bønnemassen hældes over i en skål.
  • Tilsæt æggehvide, Husk/loppefrøskaller, sesam-mel, salt, peber og oregano. Pisk det hele godt sammen med en elpisker.
  • Lad dejen hvile på køl i mindst 1 time – Forbered fyldet og topping i mens 🙂

Bagning af pizza:

  • Tænd ovnen på 220 grader (alm. ovn)
  • Fordel dejen på en bageplade med bagepapir i en tynd rund cirkel, den skal være ca. 0,4 cm. høj. Du kan lave cirklen med en dejskraber, eller ligge et stykke bagepapir ovnen på, og rulle dejen ud med en kagerulle.
  • Forbag pizzabunden i ca. 15-20 min. midt i ovnen på 220 grader. Bunden er klar til fyld, når den er gylden og sprød.
  • Fordel fyldet på pizzaen – jeg brugte tomatsauce, kylling, skiver af rødpeber, sorte oliven i skiver og oregano (se opskrifter længere nede).
  • Bag pizzaen færdig midt i ovnen ved 220 grader i ca. 8-10 minutter.
  • Lad pizzaen køle af på en rist, for at bevare sprødheden.
  • Top med rucola, revet parmesanost og evt. lidt chili.

 

Tomatsauce/pizzasauce (til 1 pizzabund)

Det skal du bruge:

1 dl. Mosede tomater fra ”Urtekram”

2 spsk. finthakket løg

1 lille fed hvidløg

Salt og peber

Et drys tørret basilikum

Evt. et lille nip chilipulver

 

Sådan gør du:

  • Hak løg og hvidløg i fine stykker. Steg det i olivenolie.
  • Tilsæt mosede tomater og krydderier.
  • Lad det småsimre i ca. 10 min.

 

Fyld:

1 stegt kyllingebryst skåret i små stykker

1/2 rød peberfrugt i skiver

2 spsk. sorte oliven i skiver

Oregano

 

Bunden har forbagt, fyldet er kommet på - nu skal den bare have  det sidste skud i ovnen ;)

Bunden er forbagt, fyldet er kommet på – nu skal den bare have det sidste skud i ovnen 😉

Topping (efter bagning):

3 håndfulde rucola

2 spsk. revet parmesanost (kan undlades for en helt mælkefri pizza)

Chiliflager eller pulver

 

Tips: 

– Kan du tåle ost/laktose, kan du komme frisk mozzarella på som fyld.

– Er du ikke så vild med rucola og parmesan, kan du i stedet toppe med frisk hjertesalat og dryppe lidt pesto på den færdigbagte pizza.

Så er der klar til servering ;)

Så er der klar til servering 😉

8

  • Line

    Tror du også at man kan man også erstatte de bønner du har brugt med røde Kindey bønner?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • fabfood

      Det tror jeg sagtens du kan Line 🙂
      Bunden bliver bare en anden farve (rød/rødbrun)
      Vend endelig tilbage, når du har prøvet det 😀

      Knus Pernille

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hej!
    Lækker opskrift. Har bare et nybegynder spørgsmål.
    Er det loppefrøskaller ELLER husk? Altså ikke begge dele :).

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • fabfood

      Hej Camilla,
      Det er enten loppefrøskaller eller Husk (den grønne pakke – som også er loppefrøskaller)

      Knus Pernille

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Hej, jeg er selv laktoseintolerant, og jeg har læst mig frem til, at mozerella er en af de ost med højst laktoseindhold? Det er du ikke enig i? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • fabfood

      Hej Simone,
      En nem regel er, at alle “bløde oste” (fx smøroste, frisk oste, brie osv.) har et højt indhold af laktose.
      Jeg har derfor drysset min pizza med lidt parmasanost (det er en hård ost). Det kan min mave sagtens tåle i små mængder 🙂
      Se evt. denne smarte folder: http://www.e-pages.dk/arla/51/
      Mozarella har 0,05 gram laktose pr. 100 g. Det er okay lavt, så den skulle være okay i små mængder.
      Jeg kan også sagtens spise en lille smule feta, det får ikke min mave til at gå amok 🙂

      Knus Pernille

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Woller

    Hejsa! Denne pizza ser virkelig lækker ud, men hvis man ikke har sesam mel, kan man så evt. erstatte sesam mel med almindelig glutenfri mel? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • fabfood

      Hej Line,
      Ja det kan du sagtens, måske skal du bruge lidt mere mel eller loppefrøskaller også (sesammel indeholder en del fibre og suger væske). Men dejen skal være blød, lind og lidt creme agtig 😀 Den skal “smøres” på bagepapir ;D Så ingen æltning 😉
      Knus Pernille

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blåbær-Choko Mazarinkage Deluxe (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)