”Spidskålssalat Deluxe” m. kapers, sødt & knasende græskarkerner
Jeg indrømmer det gerne….
Jeg er en salat- og chokolade-FREAK 😀 De 2 ting kan jeg bare ikke få nok af. Her er der ikke tale om, at gå og gnaske i rå gulerødder og agurkstaver (det koncept bliver jeg altså aldrig fan af. Det er ligesom om, grøntsagerne “vokser” i munden på mig). Næ nej, jeg vil skam have lækre, spændende og smagsfulde salater 😀 Helst hvor alle smagsnuancer er mixet i en skøn herlighed 😀
Denne salat får den saltesmag fra marinaden, kapers og feta, den søde og bløde smag kommer fra pære og blåbær. Og prikken over i’et er salatens “crispyhed” – hvilket kålen og de ristet kerner bidrager med.
Jeg serverede salaten med en anderledes rødbedesalat (den smager VIRKELIG godt, og kommer på bloggen i morgen) og stegt kyllingebryst. Salaten er en all-around’er, og passer sig til alt slags kød.
”Spidskålsalat Deluxe” (tilbehør til 4 pers.)
Det skal du bruge:
300 g. spidskål
4 spsk. kapers
1 moden pære
70 g. fetaost (for en mælkefri udgave, undlades fetaost)
35 g. græskarkerner (ca. 3 spsk.)
2 håndfulde friske blåbær
Dressing:
2,5 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 tsk. agave (eller honning)
1 lille fed hvidløg
Salt og peber
Sådan gør du:
- Snit spidskålet i meget tynde strimler. Hæld det i en serveringsskål.
- Skær pæren i tynde lange stykker.
- Rør alle ingredienser til dressingen sammen – Smag den til med salt og peber.
- Hæld dressingen over i skålen med spidskål. ”Kram” dressingen ind i kålen, således den bliver dejlig mør og blød.
- Vend stykker af pære og kapers i kålen (gem evt. lidt kapers til pynt).
- Smuldre fetaost over salaten.
- Rist græskarkernerne på en tørpande – hæld dem derefter over salaten.
- Til sidst pyntes salaten med friske blåbær.
Ingen kommentarer endnu