”Spidskålssalat Deluxe” m. kapers, sødt & knasende græskarkerner

“Funky Rødbedesalat” m. æbler, kikærter & spicy hasselnøddressing

Farverig mad vækker opsigt på aftensbordet 😀 Her kommer der en opskrift på en pink spicy og mættende salat. Den passer jo perfekt til en “Valentins-middag” 😉

Pink salat med beder, kikærter, æbler og spicy hasselnøddressing :D

Pink salat med beder, kikærter, æbler og spicy hasselnøddressing 😀

Denne lyserøde herlighed er ikke bare flot – den smager vildt lækkert og er propfyldt med ene af gode sager. Det er altså ren og skær kærlighed til kroppen 🙂

Dressingen er ret speciel, den er nemlig lavet på hasselnødder og indeholder derfor ikke mælk, men en masse gode fedtstoffer.

Jeg serverede min “Funky Rødbedesalat” sammen med denne spidskålsalat og stegt kyllingbryst. De 3 ting spiller banjo sammen, og alle blev mætte på den dejlige og behagelige (læs: ikke oppustet) måde.

2 * spændende salater og stegt kyllingbryst -> det er altså en vinder :D

2 * spændende salater og stegt kyllingbryst -> det er altså en vinder 😀

“Funky Rødbedesalat” m. æbler, kikærter & spicy hasselnøddressing (nok til 4-6 pers.)

Det skal du bruge:

550 g. rødebede

2 æbler (ca. 270 g.)

2 tsk. citronsaft

1 dåse kikærter (250 g. drænet vægt)

 

Dressing:

75 g. hasselnødder

1 fed hvidløg

4 spsk. citronsaft

1/2 tsk. citronskal

salt og peber

6 spsk. vand

1/2 tsk. chilipulver

 Topping: 

55 g. ristet hasselnødder

chiliflager (kan undlades, hvis man ikke er til stærkt mad)

rødbede2

Sådan gør du:

Rødbede:

– Rødbederne vaskes og skrubbes grundigt – behold skindet/skralden på. Kog dem møre i vand i ca. 40-60 min. (afhænger af størrelsen).

– Når rødbederne er møre og færdigkogte, hældes koldt vand over. Gnub/træk skindet af de møre beder, og skær begge ender af.

Dressing:

– Blend/foodprocess hasselnødderne helt fint i et stykke tid – de skal gerne blive til en cremet og smør-agtig massen.

– Tilsæt hvidløg, citronsaft, citronskal, salt og peber – blend det hele sammen.

– Tilsæt nu vand – dressingen skal gerne være cremet, dog ikke alt for fast.

– Smag dressingen til med chilipulver.

Det sidste finish:

– Skær rødbederne ud i små firkantet stykker (ca. o,5 * 0,5 cm.).

– Skær æblerne ud i tilsvarende små stykker, behold skralden på (gem evt. lidt til pynt). Vend æblestykkerne i lidt citronsaft.

– Dræn kikærterne for væde og skyld dem grundigt, lad dem afdryppe i en si.

– Bland stykker af rødbede, æbler og kikærter sammen i en skål.

– Hæld dressingen over, og vend det godt rundt i hele salaten.

– Rist hasselnødderne på en tørpande, og hak dem derefter i stykker.

– Pynt salaten med hasselnødder (jeg puttede halvdelen på salaten, og serverede resten separat i en skål) og evt. lidt æbletern.

– Server salaten m. lidt chiliflager on the side – så kan alle de modige, gøre deres salat ekstra hot 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

”Spidskålssalat Deluxe” m. kapers, sødt & knasende græskarkerner