Eventyrlige svampet kanelsnegle m. Smovset-kanelremonce & marcipan (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Choko-Orange-Apple Granola (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Cocopops var i gamle dage min yndlings morgenmad (godt man er blevet klogere :D). Her kommer opskriften på en sprød kakao granola, der vinder BIG TIME over cocopops 😉

Granola er virkelig min yndlings morgenmad for tiden :D Mmm...

Granola er virkelig min yndlings morgenmad for tiden 😀 Mmm…

Selvom granolaen indeholder kakao er den ganske sund og fyldt med kærlighed til kroppen 🙂 Den er nemlig uden sukker og gluten, men er derimod spækket med nødder, kerner, glutenfri havregryn og knasende fuldkorns risflager 🙂

Granolaen får sødme fra æblemosen, appelsin, Sukrin og krydderier – fuldstændig uden tilsætningsstoffer og farlige e-numre ;D

Jeg har brugt sukkerfri æblemos fra “Urtekram”, men du kan også lave din egen (se opskriften her).

Denne opskrift på granola har en lang bagetid, men det er virkelig det hele værd. Når man bager på lavere grader, bibeholdes madens næring langt bedre 🙂

Choko-Orange-Apple Granolaen passer perfekt til morgenbordet eller som et sødt mellemmåltid. En skål laktosefri yoghurt med knasende granola = gudespise 😀

Chokolade med orangesmag er viiildt godt - det samme er granola med kakao og appelsin :D

Chokolade med orangesmag er viiildt godt – det samme er granola med kakao og appelsin 😀

Choko-Orange-Apple Granola (1 stort glas/ 1 bageplade) 

Det skal du bruge:

Granola Sovs:

Saft & skal fra 1 1/2 usprøjtet øko appelsin

400 sukkerfri æblemos (fx fra ”Urtekram” eller lav en hjemmelavet mos)

1 tsk. ren vaniljepulver

1/4 tsk. kanel

4 1/2 spsk. sukkerfri kakaopulver

1 spsk. agave (eller honning)

1,5 spsk. Sukrin Gold

 

De tørre ingredienser:

150 g. glutenfri havregryn

2 dl. fuldkorns risflager

1 dl. hakket mandler

1 dl. hakket hasselnødder

1,5 dl. solsikkekerner

1,5 dl. græskarkerner

1/2 dl. sesamkerner

1/2 dl. chiafrø

 

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 150 grader (alm. ovn).
  • Riv skallen af appelsinerne med den fine side af et råkostjern og pres saften.
  • Alle ingredienserne til granola-sovsen røres sammen i en skål.
  • Hak mandler og hasselnødder.
  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  • Hæld sovsen over de tørre ingredienser, og rør det godt sammen.
  • Fordel granolaen i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir.
  • Bag det midt i ovnen på 150 grader i 60-70 min. (hold godt øje – granolaen er mørk i sig selv, så hold øje med at det ikke brænder på).
  • Vend granolaen jævnligt når den bager i ovnen, og hak lidt i granolaen med en paletkniv, således der ikke bliver for store klumper.
  • Lad den færdige granola køle helt af, før du hælder den i en beholder.
  • Opbevar din granola i et stort forrådsglas eller i en tætsluttet beholder.

 

Husk at lade granolaen køle helt af, inden den hældes i en tætsluttet beholder :)

Husk at lade granolaen køle helt af, inden den hældes i en tætsluttet beholder 🙂

 

Tip:

– Hvis din granola bliver blød i løbet af nogle dage, kan du faktisk bage den igen i ovnen i 5 min. ved 170 grader. (ligesom med småkager der mister sin sprødhed).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eventyrlige svampet kanelsnegle m. Smovset-kanelremonce & marcipan (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)