Choko-Orange-Apple Granola (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

De lækreste ”Fuldkorns Havre-Flutes” (glutenfri, laktosefri & sukkerfri)

Solen skinnede i dag, og jeg fik sørme lyst til at bage… Brød eller faktisk flutes! 😀

Lækre glutenfri flutes med masser af fuldkorn :)

Lækre glutenfri flutes med masser af fuldkorn 🙂

Jeg har længe haft den vildeste craving efter en rigtig dejlig sandwich. I dag skulle det være 😉 Jeg tog forklædet på, og lavede små flutes fyldt med fuldkorn.

Spændt var jeg, da de små brød landede i ovnen. De indeholder hverken olie, gær eller gluten, så jeg var ”bange” for, at de blev hårde som sten.

Det gjorde de IKKE 😀 De er dejlig sprøde uden på, saftige og bløde indeni – de smuldre ikke og har et dejlig bid. Det er en vinder fra nu af på brødfronten 😉

 

Jeg ristede mit flute i bordgrillen, og smækkede krydret kylling, pesto, karrydressing, salat og ananas i :D Mums !

Jeg ristede mit flute i bordgrillen, og smækkede krydret kylling, pesto, karrydressing, salat og ananas i 😀 Mums !

Denne portion svarer til 4 små flutes eller 2 mellemstore. Skal du bruge flutes til flere, ganger du bare opskriften op.

Jeg vil varmt anbefale denne opskrift – den er drøn hurtig og let at lave, den giver super velsmagende brød og så er der ingen hævetid (Fiberhusk’en skal kun trække i vand). Flutes’ne er perfekte som madpakkebrød, sandwichbaguette og madbrød.

 

”Fuldkorns Havre-Flutes” (4 små eller 2 store)

Det skal du bruge:

2,5 dl. lunkent vand

5 g. FiberHusk (den gule som er egnet til bagning – kan fx købes i større supermarkeder, Helsekost & Matas. Bruger du alm. loppefrøskaller skal du bruge ca. 8-10 g.)

1/2 spsk. Mandelmælk (andet hippiemælk eller laktosefri-mælk kan også bruges)

En lille 1/2 tsk. salt

150 g. glutenfri havremel (har du ikke havremel, kan du blende havregryn til mel)

50 g glutenfri havregryn

 

Ca. 2-3 spsk glutenfri havregryn til pynt

Solsikkeolie

Sesamfrø til pynt

Vupti, så er der små flutes klar til en tur i ovnen :D

Vupti, så er der små flutes klar til en tur i ovnen 😀

Sådan gør du:

  • Rør vand og Fiberhusk sammen i en skål. Lad det trække i 15-20 min. Det skal blive gelé agtigt.
  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn)
  • Pisk nu gelémassen tykkere og fastere med en elpisker.
  • Tilsæt salt og mandemælk – pisk igen.
  • Rør havremel og havregryn i dejen – rør det godt sammen og ælt med håndkraft. Dejen skal være som en fast grød.
  • Med fugtige/halv-våde hænder formes dejen til 4 små flutes eller 2 store. Dejen vejer ca. 400 g. Laver du små flutes kan de blive 100 g. hver, laver du 2 store kan de blive ca. 200 g. hver.
  • Rul dine flutes i havregryn.
  • Pensel med olie og drys sesamfrø på.
  • Bag dine flutes midt i ovnen på 200 grader i ca. 30-35 min. De skal blive sprøde udenpå, bløde og saftige indeni.

Flutes’ne kan fryses 🙂

   

4

  • fabfood

    Hej Monica,
    Det er lidt sjovt, du nævner salt 😀
    Jeg er faktisk ret sensitiv over for salt, og synes hurtigt at mad kan blive for saltet 😀 Jeg får derfor tit at vide, at “der mangler måske lidt salt”, når jeg laver mad til andre 😀
    Konklussion; salt er en smagssag 😀 hehe.
    Men godt du kunne lide dem 🙂 De er jo så lette at bikse sammen 😉

    Knus fra Pernille

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monica

    De er utrolig lækre og nemme at lave ! De manglede dog en smule salt, men ellers var de perfekte!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • fabfood

    Hej Trine 😀
    Mega let og simpelt – og utrolig velsmagende 😀
    Kan varmt anbefale opskriften 🙂

    Knus Pernille

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine M K

    nøj hvor simpelt og lækkert. Må helt klart prøves! Tak 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Choko-Orange-Apple Granola (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)