Spicy Crispy Kikærter – Perfekt til salaten (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Knasende mad er bare vildt godt 😉 Derfor gav jeg mig i kast med, at lave sprøde og spicy kikærter bagt/ristet i ovnen 🙂
De passer sig super godt som tilbehør til salat, men er også egnet som snack til en god øl 😀
Denne opskrift er ret stærk og krydret, så hvis du ikke er til hot-mad, så skruer du bare lidt ned på chilien 🙂
Spicy Crispy Kikærter
Det skal du bruge:
1 dåse kikærter (240 g. drænet vægt)
1,5 spsk. glutenfri soya, også kaldt ”Tamari”
1/2 spsk. olivenolie
1,5 tsk. sesammel (jeg brugte den fra Sukrin, Funktionel Mad)
1 tsk. spidskommen
1 tsk. chilipulver (brug kun 1/2 tsk., hvis du ønsker en knap så spicy version.)
2 tsk. sød paprika
1/2 tsk. glutenfri karry
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 220 grader (alm. ovn)
- Dræn kikærterne for væde, skyld dem grundigt og lad dem dryppe af i en si.
- Bland alle ingredienserne (soya, olie, sesammel og krydderier) i en skål.
- Tilsæt kikærterne og ved dem rundt i marinaden.
- Bred de marinerede kikærter ud på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem midt i ovnen på 220 grader i 15-20 min. Vend dem undervejs, så de bliver sprøde på alle sider. Hold godt øje med ovnen, de marinerede kikærter er mørke i sig selv, så pas på de ikke blive brændte.
- Lad de færdigbagte kikærter køle af på bagepladen.
- Servér dem straks herefter – da de er mest sprøde lige efter bagningen 🙂
Tip:
- Kikærterne er meget spicy. Ønskes der en mildere version, skruer du bare ned for chili og karry.
- Hvis du har bagt kikærterne på forhånd, kan de ristes i ovnen på 200 grader i ca. 4 min. inden servering – så bliver de nemlig sprøde igen J
Hvis man nu ikke bruger kikærter fra dåse, men dem fra pose der skal stå i blød først… vil du så koge dem inden de kommer i ovnen?