“Italian tomatsalsa” – lækkert tilbehør til dine italienske favoritter
Denne opskrift på chunky raw tomatsalsa er en forfriskende salat, som både er sød og spicy på en gang 🙂
Tomatsalat er altid et hit, måske skulle du prøve at lave denne chunky tomatsalsa som et anderledes alternativt indslag.
Salsaen passer godt til italienskeretter som bolognese og lasagne, men vil også gøre sig godt til mexicansk mad, fx som tilbehør til Chili Con Carne.
“Italian tomatsalsa” (tilbehør til ca. 4-6 pers.)
Det skal du bruge:
400 g. modne cherrytomater
3 stk. store forårsløg
2 modne pære
1 rødpeberfrugt
1 sød chilipeber u. kerner (eller 1/2 stærk chilipeber)
En god håndfuld frisk basilikum
Dressing:
3 spsk. olivenolie
1,5 spsk. citronsaft
0,5 spsk. æblecidereddike
1 spsk. agave (eller honning)
Salt og peber
Sådan gør du:
– Skære cherrytomaterne ud i grovere tern, snit forårsløgene fint, skær pærerne og peberfrugten ud i mindre tern.
– Fjern kernerne fra chilien og hak den i ultra fine stykker.
– Bland det hele sammen i en skål.
– Rør dressingen sammen – smag til med salt og peber.
– Hæld dressingen over i skålen med grøntsager/pærer – bland det hele godt sammen.
– Lad salsaen trække i en time før servering.
* Serverings forslag:
– Brug store salatblade som “skåle/skaller”, kom 2 spsk. salsa i hver skål og top med ristet pinjekerner. Anret hele molevitten på et stort fad 🙂
Ingen kommentarer endnu