”Bolognese a la Fabfood m. Squash-spagetti & kækt tilbehør”
Italiensk mad er da ret romantisk? Det var i hvert fald, hvad jeg serverede for hele min familie på selveste Valentinsdag 😉
Spagetti med kødsovs lyder måske en anelse tamt, omend det er en klassiker alle kan lide 😀 Men her er der altså tale om en yderst lækker variant. Bolognesen er forvandlet til en simreret, den er fyldt med skjulte grøntsager, lækre krydderier og selvfølge en god sjat rødvin. Derudover er tilbehøret guddommeligt, anderledes og en anelse kækt 🙂 Tilbehøret består nemlig af ”Lun spicy gulerods-sesam salat” og ”Italian tomatsalsa” – det får virkelig retten til at sparke mås (og samtidig sniger der sig en masse grøntsager ind :D).
Vi var i alt seks personer om denne omgang bolognese, og der var mere end nok (heldigvis 😀 Man er vel altid liiiidt bange for, at maden ikke rækker, når der er gæster i sigte). Jeg serverede fuldkornsspagetti til mine gæster, og lavede squash-spagetti til mig selv (der var dog nok, til de andre også kunne smage – men gang lige opskriften op, hvis du laver til flere end 2 personer)
”Bolognese a la Fabfood” (til ca. 4-6 pers.)
Det skal du bruge:
2 store løg
3 fed hvidløg
Olivenolie til stegning
2 store stængler bladselleri (eller 3 små)
2 store gulerødder (eller 3 små)
500 g. magret oksekød
1 dåse hakket tomater
4,5 spsk. tomatkoncentrat
1 tsk. Herbamare (boullion)
3 dl. Vand
2,5 tsk. tørret oregano
1 tsk. sød paprika
1 tsk. tørret basilikum
Et lille drys chili
Salt og peber
1 dl. god rødvin
Frisk basilikum til topping
Revet parmesanost til topping
Sådan gør du:
- Snit løg og hvidløg i tynde tern (jeg bruger min foodprocessor).
- Varm olivenolie op i en stor gryde. Svits løg og hvidløg heri.
- Bladselleri og gulerødder hakkes i fine tern (her bruger jeg igen min foodprocessor, så bliver bolognesen dejlig cremet – og grøntsagerne skjules for de kræsne børn).
- De hakket grøntsager hældes i gryden med løg, og sammen svitses det ganske kort.
- Nu tilsættes det hakket oksekød. Brun det i gryden sammen med grøntsagerne.
- Hakket tomater, tomatkoncentrat, Herbamare og vand hældes i gryden. Rør det godt sammen.
- Tilsæt nu alle krydderierne og smag til med salt, peber og lidt chili.
- Sluttelig tilsættes rødvin – kog retten op under omrøring.
- Nu skal retten småsimre ved svag varme (gerne et par timer), rør rundt en gang i mellem.
Server din bolognese med squash-spagetti (eller alm. Fuldkorns spagetti, hvis du tåler gluten), ”Italian tomatsalsa” og ”Lun spicy gulerods-sesam salat”. Top din anretning med friske basilikumblade og revet parmesanost 🙂
Squash-spagetti (til ca. 2 pers. – gang op hvis du skal bruge til flere)
Det skal du bruge:
1 stor squash
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
Evt. et lille drys tørret timian
Sådan gør du:
- Riv squashen på en Spiralli. Har du ikke en Spiralli, kan du skære squashen ud i lange ultra tynde strimler, evt. ved brug af en kartoffelskræller.
- Hæld citronsaft, salt, peber og evt. timian over squash-strimlerne – bland det sammen.
Vupti så er der lækker squash-spagetti til din bolognese.
Find det kække tilbehør til retten her:
Ingen kommentarer endnu