”Bolognese a la Fabfood m. Squash-spagetti & kækt tilbehør”

Arabisk inspireret middag – “Kartoffel-Auberginesalat m. Tahin” & “Tandori kylling”

I sidste uge lavede jeg en arabisk/mellemøst-ish inspireret middag, og DU GODESTE hvor smager det bare godt 😀 Er helt pjattet med krydderierne, især ristet sesam, tahin, hvidløg, citron og chili spiller banjo sammen.

arabiskmiddag2

En masse spændende "små retter" kom på bordet :) Kan varmt anbefale denne sammensætning ;)

En masse spændende “små retter” kom på bordet 🙂 Kan varmt anbefale denne sammensætning 😉

Hele middagen bestod af forskellige elementer, såsom kartoffel-auberginsalat, tandori kylling, mangosalsa og salat med ristede spicy kikærter. Det hele smagte virkelig godt sammen, og man kunne bare blive ved og ved og ved 😀 Kun fordi det var så tosset godt.

Jeg fandt b. la. inspiration til kartoffelsalaten i bogen “Suveræne salater”, ellers improviserede jeg bare og legede for fulde gardiner i køkkenet 😀

Opskriften på mangosalsa kan du finde her.

Opskriften på spicy crispy kikærter finder du her.

 

Kartoffel/auberginesalat med tahin og yoghurtdressing :D

Kartoffel/auberginesalat med tahin og yoghurtdressing 😀

Arabisk inspireret ”Kartoffel-Auberginesalat m. Tahin (til ca. 4-6 pers.)

Det skal du bruge:

770 g. kartofler (evt. med skræl for en rustik udgave)

Ca. 355 g. aubergine

Olivenolie

Salt og peber

 

Dressing:

2 dl. laktosefri yoghurt naturel

2 spsk. tahin m. salt (bruger du Tahin uden salt, smages dressingen til med salt)

1 stort fed hvidløg

1,5 spsk. citronsaft

1 knivspids cayennepeber

Persille til pynt

1 spsk. ristet sesamfrø til pynt

 

Sådan gør du:

  • Vask, skrub og skræl kartoflerne. Bruger du nye babykartofler, kan du sagtens beholde skrællen på, så får du bare en mere rustik kartoffelsalat.
  • Kog kartoflerne møre – lad de færdigkogte kartofler blive kolde inden brug.
  • Skær aubergine i tern (ca. 1 cm.), vend dem i olivenolie, salt og peber.
  • Bag aubergineternene midt i ovnen på 175 grader varmluft i ca. 30 min. – vend dem undervejs. Ternene skal blive gyldne (ikke brændte), så hold godt øje.
  • Skær de kolde kartofler ud i tern.
  • I en skål blandes kartoffelternene med halvdelen af aubergineternene (gem den anden halvdel aubergine til pynt).
  • Rør dressingen sammen – og en hæl den over kartoffel- og aubergineternene. Bland det godt sammen uden at mose kartoflerne.
  • Rist sesamfrø på en tør pande.
  • Pynt kartoffelsalaten med resten af aubergineternene, frisk persille og ristede sesamfrø.

Kartoffelsalaten kan snildt laves på forhånd, da den kun bliver endnu bedre af at sætte sig 🙂

 

Tandori kyllingen har lagt i marinade i et par timer - nu skal den bare en tur i ovnen :) Vild flot farve :D

Tandori kyllingen har lagt i marinade i et par timer – nu skal den bare en tur i ovnen 🙂 Vild flot farve 😀

Tandori Kylling (nok til ca. 4-6 pers.)

Det skal du bruge:

650 g. kylling inderfilet (eller fileter der er skåret ud på langs)

Olivenolie til fadet

 

Marinade:

2 dl. Laktosefri yoghurt naturel

3 spsk. olivenolie

1 spsk. tandori-krydderi (kan købes i større supermarkeder, fx Superbest, Salling & Føtex)

Pynt evt. den færdige tandori kylling med frisk persille

 

Sådan gør du:

  • Rør marinaden sammen.
  • Vend kyllingen i marinaden og lad det trække i køleskabet i mindst 1 time.
  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
  • Smør et ildfast fad med olivenolie. Læg kyllingestykkerne heri (smør evt. marinade på kyllingestykkerne, hvis noget af det falder af).
  • Det ildfaste fad placeres nederst i ovnen på 200 grader i ca. 25 min.

Tip: Kyllingestykkerne kan sættes på spyd og grilles – perfekt når grillsæsonen og sommeren nærmer sig 🙂

Pynt evt. den færdig kylling med frisk persille :)

Pynt evt. den færdig kylling med frisk persille 🙂

2

  • Nice post. I used to be checking constantly this blog and I’m impressed!
    Very useful info specifically the closing section 🙂 I deal with
    such info a lot. I was looking for this certain info for a very
    long time. Thanks and best of luck.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • For hottest information you have to pay a quick visit web and on internet I found this site as a finest web site for hottest updates.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

”Bolognese a la Fabfood m. Squash-spagetti & kækt tilbehør”