”Bolognese a la Fabfood m. Squash-spagetti & kækt tilbehør”

Arabisk inspireret middag – “Kartoffel-Auberginesalat m. Tahin” & “Tandori kylling”

I sidste uge lavede jeg en arabisk/mellemøst-ish inspireret middag, og DU GODESTE hvor smager det bare godt 😀 Er helt pjattet med krydderierne, især ristet sesam, tahin, hvidløg, citron og chili spiller banjo sammen.

arabiskmiddag2

En masse spændende "små retter" kom på bordet :) Kan varmt anbefale denne sammensætning ;)

En masse spændende “små retter” kom på bordet 🙂 Kan varmt anbefale denne sammensætning 😉

Hele middagen bestod af forskellige elementer, såsom kartoffel-auberginsalat, tandori kylling, mangosalsa og salat med ristede spicy kikærter. Det hele smagte virkelig godt sammen, og man kunne bare blive ved og ved og ved 😀 Kun fordi det var så tosset godt.

Jeg fandt b. la. inspiration til kartoffelsalaten i bogen “Suveræne salater”, ellers improviserede jeg bare og legede for fulde gardiner i køkkenet 😀

Opskriften på mangosalsa kan du finde her.

Opskriften på spicy crispy kikærter finder du her.

 

Kartoffel/auberginesalat med tahin og yoghurtdressing :D

Kartoffel/auberginesalat med tahin og yoghurtdressing 😀

Arabisk inspireret ”Kartoffel-Auberginesalat m. Tahin (til ca. 4-6 pers.)

Det skal du bruge:

770 g. kartofler (evt. med skræl for en rustik udgave)

Ca. 355 g. aubergine

Olivenolie

Salt og peber

 

Dressing:

2 dl. laktosefri yoghurt naturel

2 spsk. tahin m. salt (bruger du Tahin uden salt, smages dressingen til med salt)

1 stort fed hvidløg

1,5 spsk. citronsaft

1 knivspids cayennepeber

Persille til pynt

1 spsk. ristet sesamfrø til pynt

 

Sådan gør du:

  • Vask, skrub og skræl kartoflerne. Bruger du nye babykartofler, kan du sagtens beholde skrællen på, så får du bare en mere rustik kartoffelsalat.
  • Kog kartoflerne møre – lad de færdigkogte kartofler blive kolde inden brug.
  • Skær aubergine i tern (ca. 1 cm.), vend dem i olivenolie, salt og peber.
  • Bag aubergineternene midt i ovnen på 175 grader varmluft i ca. 30 min. – vend dem undervejs. Ternene skal blive gyldne (ikke brændte), så hold godt øje.
  • Skær de kolde kartofler ud i tern.
  • I en skål blandes kartoffelternene med halvdelen af aubergineternene (gem den anden halvdel aubergine til pynt).
  • Rør dressingen sammen – og en hæl den over kartoffel- og aubergineternene. Bland det godt sammen uden at mose kartoflerne.
  • Rist sesamfrø på en tør pande.
  • Pynt kartoffelsalaten med resten af aubergineternene, frisk persille og ristede sesamfrø.

Kartoffelsalaten kan snildt laves på forhånd, da den kun bliver endnu bedre af at sætte sig 🙂

 

Tandori kyllingen har lagt i marinade i et par timer - nu skal den bare en tur i ovnen :) Vild flot farve :D

Tandori kyllingen har lagt i marinade i et par timer – nu skal den bare en tur i ovnen 🙂 Vild flot farve 😀

Tandori Kylling (nok til ca. 4-6 pers.)

Det skal du bruge:

650 g. kylling inderfilet (eller fileter der er skåret ud på langs)

Olivenolie til fadet

 

Marinade:

2 dl. Laktosefri yoghurt naturel

3 spsk. olivenolie

1 spsk. tandori-krydderi (kan købes i større supermarkeder, fx Superbest, Salling & Føtex)

Pynt evt. den færdige tandori kylling med frisk persille

 

Sådan gør du:

  • Rør marinaden sammen.
  • Vend kyllingen i marinaden og lad det trække i køleskabet i mindst 1 time.
  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
  • Smør et ildfast fad med olivenolie. Læg kyllingestykkerne heri (smør evt. marinade på kyllingestykkerne, hvis noget af det falder af).
  • Det ildfaste fad placeres nederst i ovnen på 200 grader i ca. 25 min.

Tip: Kyllingestykkerne kan sættes på spyd og grilles – perfekt når grillsæsonen og sommeren nærmer sig 🙂

Pynt evt. den færdig kylling med frisk persille :)

Pynt evt. den færdig kylling med frisk persille 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

”Bolognese a la Fabfood m. Squash-spagetti & kækt tilbehør”