Arabisk inspireret middag - "Kartoffel-Auberginesalat m. Tahin" & "Tandori kylling"

Pandekagedag “2 * FABtastiske grove pandekageopskrifter” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Jeg tyvstartede med pandekager i går, og holdt pandekage-aften 😀 Om end det faktisk er den nationale pandekagedag i dag 😀

Jeg lavede de bedste og lækreste glutenfri pandekager, jeg nogensinde har smagt! Og det er ikke bare noget jeg skriver – der var skam kamp og knoklen i køkkenet 😉 Den første opskrift jeg havde lavet, ville bare ikke virke! Så lavede jeg en ny, og vupti det var spot on 😀 De var både nemme at arbejde med, og smagte fantastisk godt 😀

Her er lækre madpandekager, med en rest Bolognese og tilbehør on the side :D

Her er lækre madpandekager, med en rest Bolognese og tilbehør on the side 😀

Denne opskrift er en basic opskrift på sundere og grovere pandekager (de smager slet ikke grovt) – de kan både laves til madpandekager og dessertpandekager (alt efter om der bliver tilsat salt og peber, eller om de bliver sødet med Sukrin, vaniljepulver og kardemomme).

Jeg spiste rub og stub, de første blev til madpandekager og de sidste blev til gammeldags dessertpandekager med syltetøj og frugt 😀

Laver du kun madpandekager, er der nok til 2 pers. – da kødfyld og evt. tilbehør også mætter. Men laver du kun dessertpandekager (og spiser det som aftensmad, hehe), gælder nedenstående opskrift nok kun for 1 pers.

Jeg kan virkelig spise mange pandekager, når de fyldes med syltetøj, Fabtella (sundere Nutella), peanutbutter og frugt 😀 Derfor mener jeg, at dessertopskriften kun rækker til en person, hvis det er det eneste der bliver serveret til aften.

 


 

Har du en rest kødsovs eller kylling, kan du hurtigt lave et lækkert "nyt" måltid :) Disse pandekager er grovere og utrolig velsmagende :)

Har du en rest kødsovs eller kylling, kan du hurtigt lave et lækkert “nyt” måltid 🙂 Disse pandekager er grovere og utrolig velsmagende 🙂

”Glutenfri grove madpandekager” (madpandekager 2 pers. – giver ca. 4 store pandekager)

Det skal du bruge:

45 g. glutenfri havremel (fås fx i Føtex, Super Brugsen & Kvickly)

20 g. fedtreduceret sesammel (kan erstattes af fedtreduceret mandelmel)

20 g. majsmel

1 æg

1 dl. kokosmælk (jeg brugte drikkeudgaven fra Alpro fås i Kvickly & Føtex, kan erstattes er andet laktosefri/hippie mælk).

0,75-1 dl. mandelmælk (kan erstattes af andet laktosefri/hippie mælk)

Salt og peber

1 tsk. olivenolie (kokosolie kan også bruges)

Lidt olie til stegning

 

Sådan gør du:

  • Bland melet i en skål (sigt det evt. så der ikke kommer klumper i dejen).
  • Tilsæt æg og mælk – pisk det sammen. Tilsæt evt. lidt mere mælk hvis din mel suger meget væske.
  • Til sidst tilsættes salt, peber og olie – rør dejen godt sammen.
  • Smelt lidt olie på en pande. Bag ca. 4 pandekager (ca. 1 dl. pr. pandekage). Skynd dig at “svinge” panden rundt, så dejen når at fordele sig i et tyndt lag.
  • Hold pandekagerne varme mellem 2 store tallerkner.

Server pandekagerne med kødfyld, kylling og grøntsager 🙂 Jeg brugte en rest bolognese, og fik grøntsager on the side.

 


 

Her er pandekagerne i den søde dessert version :D Fyldt med sukkerfri marmelade, jordbær og mango :) Mums

Her er pandekagerne i den søde dessert version 😀 Fyldt med sukkerfri marmelade, jordbær og mango 🙂 Mums

”Søde grovere dessert pandekager” (giver ca. 4 store pandekager)

Det skal du bruge:

45 g. glutenfri havremel (fås fx i Føtex, Super Brugsen & Kvickly)

20 g. fedtreduceret sesammel (kan erstattes af fedtreduceret mandelmel)

20 g. majsmel

1 æg

1 dl. kokosmælk (jeg brugte drikkeudgaven fra Alpro fås i Kvickly & Føtex, kan erstattes af andet laktosefri/hippie mælk).

0,75-1 dl. mandelmælk (Start ud med 0,75 dl., tilsæt lidt mere hvis din mel suger meget væske. Mælken kan erstattes af andet laktosefri/hippie mælk)

2 tsk. alm. Sukrin eller Sukrin Melis (kan erstattes af honning, agave eller lidt Stevia).

1/2 tsk. ren vaniljepulver

1/4 tsk. kardemomme

1 tsk. kokosolie (olivenolie kan også bruges)

Lidt olie til stegning

 

Sådan gør du:

  • Bland melet i en skål (sigt det evt. så der ikke kommer klumper i dejen).
  • Tilsæt æg og mælk – pisk det sammen.
  • Til sidst tilsættes Sukrin, vaniljepulver, kardemomme og olie – rør dejen godt sammen.
  • Smelt lidt olie på en pande. Bag ca. 4 pandekager (ca. 1 dl. pr. pandekage). Skynd dig at “svinge” panden rundt, så dejen når at fordele sig i et tyndt lag.
  • Hold pandekagerne varme mellem 2 store tallerkner.

Server de søde pandekager med fx sukkerfri syltetøj, Fabtella, honning, peanutbutter, frugt og bær.

 

 

Tips og pandekage ævl:

  • Server dine madpandekager med stegt kylling, hakket oksekød m. krydderier og salsa, parmaskine/mozarella/spinat, med en rest Chili Con Carne eller Bolognese.
  • Der er fedtreduceret sesammel i opskriften (det smager ikke igennem), det giver bare en lækker smag, konsistens og sprødhed. Har du ingen sesammel, kan du fx bruge fedtreduceret mandelmel eller rismel og boghvedemel i stedet for.
  • Husk at tilsætte lidt olie i dejen – så bliver pandekagerne nemme at arbejde med og vende på panden
  • Vil du have sukkerfri/laktosefri is til dine søde dessertpandekager, så kan du fx lave Luksus Guldkaramel-is (se opskrift her).
  • Du kan også lave en kakaomousse til dine søde dessertpandekager (se opskrift her).
   

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Arabisk inspireret middag - "Kartoffel-Auberginesalat m. Tahin" & "Tandori kylling"