Krydret “Kidney-bønnedip” – m. kanel, spidskommen & chili
Krydret spicy bønnedip med masser af kraft og smag er virkelig en favorit her hos mig 😀 Jeg er også tosset vild med humus – og denne delikate dip kan beskrives som humus’ens lillesøster 😀
Dippen passer perfekt til salat, kylling, som tilbehør til krydret mad, i sandwich, i burgers, til tapas eller som snack på knækbrød og som chunky dyppelse til grøntsags-stave 😀
“Kidney-bønnedip” (1 portion, nok til 4-5 pers.)
Det skal du bruge:
1 dåse kidneybønner (drænet vægt 240 g.)
2 fed hvidløg
1/2 tsk. stødt spidskommen
2 knivspids kanel
2 knivspids ingefærpulver
Et drys chilipulver
2 spsk. citronsaft
1/2 spsk. laktosefri yoghurt naturel
Salt & peber
Persille til pynt
Sådan gør du:
– Dræn bønnerne for væde, skyld dem godt og lad dem afdryppe i en si.
– Blend bønner, hvidløg og krydderier til en ensartet fløjlsblød masse.
– Tilsæt citronsaft og yoghurt – blend igen.
– Smag til med salt & peber
– Pynt din dip med frisk persille
Bønnedippen kan holde op til 3 dage på køl – og kan sagtens fryses 🙂
Ingen kommentarer endnu