Brød & boller - Dejligt glutenfri bagværk (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Vaffel-sliders – vaffel forklædt som burger/sandwich (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Et vaffeljern er en god investering – det kan bruges til mange gode ting 😀 Når du tænker på vafler, popper der helt sikkert billeder af syltetøj, is og sukkersøde tanker op i dit hoved 😉 Men her er der altså tale om en mad-vaffel 😀

Dejen er altså genial – den smager super lækkert, og bliver rigtig dejlig sprød 😀 Jeg har b. la. brugt sesammel i dejen, hvilket giver en dejlig smag, og giver vaflen en fantastisk struktur – det kan anbefales 🙂

Sliders eller miniburgere lavet på et vaffeljern. Nemt og smart :D

Sliders eller miniburgere lavet på et vaffeljern. Nemt og smart 😀

Jeg spiste mine vaffel-sliders med kylling, bønnedip, salsa, salat og squashspagetti on the side. Det var en vild og super lækker cocktail. Næste gang jeg skal lave vaffel-sliders, vil jeg lave kartoffel- eller sellerifritter i ovnen (burger og fritter hænger altså bare sammen :D).

Du kan fylde dine sliders med alt, hvad du ellers ville putte i sandwich eller burger. Det er kun fantasien, der sætter grænser 😀

sliders2

Vaffel-sliders (1 pers., 1 stor vaffel)

Det skal du bruge:

1 æg

12,5 g. fedtreduceret mandelmel

12.5 g. fedtreduceret sesammel

10 g. glutenfri havremel (har du ingen havremel, kan du blende havregryn til mel)

1/4 tsk. FiberHusk (den gule)

4,5 spsk. Mandelmælk (eller anden laktosefri mælk)

Et lille nip salt & peber

Olivenolie eller kokosolie til stegning

 

Sådan gør du:

  • Rør alle ingredienserne sammen (sigt evt. melet, så undgår du klumper) til en cremet, glat og tykkere dej.
  • Lad dejen hvile i ca. 10 min. – tænd for vaffeljernet, så det bliver varmet godt op.
  • Smør vaffeljernet med olie – så er du sikret, at din vaffel bliver sprød og slipper jernet.
  • Bag din vaffel i vaffeljernet, indtil den er gylden og færdig bagt.

Serveringsforslag:

  • Skær din vaffel ud i hjerter; brug et hjerte til bund, læg fyld i og placer et hjerte ovenpå som top. Så får du mini-burger/sliders.
  • Du kan også dele din vaffel midt over (den ene halvdel som bund og den anden som top) og bruge den som en større sandwich.

Voila, så er der hjemmebagt ”burgers/sandwichs” 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brød & boller - Dejligt glutenfri bagværk (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)