Lækre “Indiske kødboller” eller krydret okse-frikadeller ;)
Her i ugen lavede jeg en stor indisk-inspireret middag 😀 Hele middagen bestod af forskellige salater (find link til opskrifterne nederst på indlægget) og disse krydret oksedeller 😀
Oksedellerne er krydret med den indiske-krydderblanding “Garam Masala”, som er et mix af en masse forskellige dejlige krydderier. Gå aldrig ned på krydderier 😉
”Indiske kødboller” (til ca. 4-5 pers.)
Det skal du bruge:
500 g. hakket oksekød
2 store fed hakket hvidløg
2 store spsk. glutenfri havregryn
1 æg
1 dl. laktosefri yoghurt naturel
1 spsk. mandelmælk (eller anden laktosefri mælk)
Et drys cayennepeber
1 tsk. salt
1 spsk. Garam Masala
Olivenolie til stegning
Evt. frisk persille til pynt
Sådan gør du:
– Hak eller pres hvidløget i en hvidløgspresser.
– Bland alle ingredienserne sammen – rør det godt sammen.
– Lad farsen trække i køleskabet i mindst 1 time.
– Når kødet har trukket, formes farsen til kødboller og steges i olie på en pande.
– Pynt evt. de færdige kødboller med frisk persille
Serverings forslag:
Jeg serverede de indiske kødboller til en indisk inspireret kartoffelsalat, “Sweet & Spicy nødder” med en simpel salat, Quinoa-salat og bønnedip (alle opskrifter kan du finde på bloggen).
Tip:
– Garam Masala er en indisk krydderi-blanding, som oftest består af peber, paprika, koriander, kardemomme, kanel, spidskommen, nellike og muskat.
Ingen kommentarer endnu