Æble-Kanel Granola (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Denne granola smager knasende godt! Æble og kanel er jo bare en klassisk og utrolig lækker sammenblanding – dét er det også i dette tilfælde 😀
Granolaen er uden raffineret sukker, laktose og glutenfri. Den er spækket med kerner, frø, fuldkorn og nødder 😉
Jeg elsker, at spise granola om morgenen (ooog som en hurtig snack). En omgang laktosefri yoghurt, frisk frugt, bær og granola på toppen 😀
Æble-Kanel Granola (1 stor portion/1 hel bageplade)
Det skal du bruge:
Granola-sovs:
400 g. usødet æblemos (fx fra Urtekram, eller lav din egen – se opskrift her)
1,5 tsk. Sukrin Melis
1 tsk. ren vaniljepulver
4 tsk. kanel
2 tsk. stødt kardemomme
1 spsk. Agave (eller honning)
De tørre ingredienser:
2 dl. fuldkorns risflager
4 dl. glutenfri havregryn
1 dl. græskarkerner
1 dl. hele boghvedekerner
½ dl. sesamfrø
½ dl. gule hørfrø (eller almindelige hørfrø)
1 dl. hasselnødder
1 dl. mandler
Efter bagning:
2 dl. tørre æbletern (fx fra Urtekram)
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 160 grader (alm. ovn).
- Start med at rør ingredienserne til granola-sovsen sammen i en skål.
- Hak nødderne og bland alle de tørre ingredienser sammen.
- De tørre ingredienser hældes over i granola-sovsen – bland det godt rundt.
- Fordel granolaen på en bageplade med bagepapir. Smør det ud i et jævnt lag, således det fylder en hel bageplade.
- Bag granolaen midt i ovnen på 160 grader (alm. ovn) i ca. 50-55 min. Vend granolaen jævnligt mens den bager, og hak evt. lidt i granolaen, således der ikke dannes alt for mange store klumper 🙂 Hold godt øje – granolaen er lidt mørk i sig selv, den må endelig ikke brænde på.
- Lad den færdige granola køle af.
- Når granolaen er helt afkølet, blandes de tørret æbletern i.
- Opbevar granolaen i en tætsluttet beholder, evt. i et stort syltetøjglas. Granolaen kan holde sig op til 4 uger.
Ingen kommentarer endnu