Æble-Kanel Granola (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Denne granola smager knasende godt! Æble og kanel er jo bare en klassisk og utrolig lækker sammenblanding – dét er det også i dette tilfælde 😀

Granolaen er uden raffineret sukker, laktose og glutenfri. Den er spækket med kerner, frø, fuldkorn og nødder 😉

Det kan anbefales, at lave en stor portion granola i weekenden. Så er der morgenmad til den kommende uge :D

Det kan anbefales, at lave en stor portion granola i weekenden. Så er der morgenmad til den kommende uge 😀

 

Jeg elsker, at spise granola om morgenen (ooog som en hurtig snack). En omgang laktosefri yoghurt, frisk frugt, bær og granola på toppen 😀

 

æblegranola2

 

Æble-Kanel Granola (1 stor portion/1 hel bageplade)

Det skal du bruge: 

Granola-sovs:

400 g. usødet æblemos (fx fra Urtekram, eller lav din egen – se opskrift her)

1,5 tsk. Sukrin Melis

1 tsk. ren vaniljepulver

4 tsk. kanel

2 tsk. stødt kardemomme

1 spsk. Agave (eller honning)

 

De tørre ingredienser:

2 dl. fuldkorns risflager

4 dl. glutenfri havregryn

1 dl. græskarkerner

1 dl. hele boghvedekerner

½ dl. sesamfrø

½ dl. gule hørfrø (eller almindelige hørfrø)

1 dl. hasselnødder

1 dl. mandler

 

Efter bagning:

2 dl. tørre æbletern (fx fra Urtekram)

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 160 grader (alm. ovn).
  • Start med at rør ingredienserne til granola-sovsen sammen i en skål.
  • Hak nødderne og bland alle de tørre ingredienser sammen.
  • De tørre ingredienser hældes over i granola-sovsen – bland det godt rundt.
  • Fordel granolaen på en bageplade med bagepapir. Smør det ud i et jævnt lag, således det fylder en hel bageplade.
  • Bag granolaen midt i ovnen på 160 grader (alm. ovn) i ca. 50-55 min. Vend granolaen jævnligt mens den bager, og hak evt. lidt i granolaen, således der ikke dannes alt for mange store klumper 🙂 Hold godt øje – granolaen er lidt mørk i sig selv, den må endelig ikke brænde på.
  • Lad den færdige granola køle af.
  • Når granolaen er helt afkølet, blandes de tørret æbletern i.
  • Opbevar granolaen i en tætsluttet beholder, evt. i et stort syltetøjglas. Granolaen kan holde sig op til 4 uger.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2 * spændende indiske salater - "Indisk-inspireret Kartoffel-Blomkålssalat" & ”Quinoasalat m. dadler & kokos”