Sprøde “Kastanje Pandekager” med fuldkorn (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)
Når jeg virkelig skal hygge og forkæle mig selv, laver jeg pandekager til aftensmad 😀 Det er så lækkert engang i mellem, at spise sig mæt i en stak pandekager – total barndomsminder og nostalagi 😀
Disse pandekager er lavet af kastanjemel og havremel, og bliver sprøde udenpå og bløde indeni. De får et dejligt twist af kardemomme og appelsinskal, som passer perfekt sammen 🙂
“Kastanje Pandekager” (5-6 stk.)
Det skal du bruge:
1 æg
2 dl. mandelmælk
½ tsk. revet appelsinskal
Tørre-ingredienser:
60 g. kastanjemel (kan købes i helsekost, Salling eller i specialforretninger)
15 g. glutenfri havremel
½ tsk. FiberHusk (den gule)
1/2 tsk. ren vaniljepulver
2 tsk. alm. Sukrin
1/2 tsk. kardemomme
Et nip salt
Olie til stegning (evt. kokosolie)
Topping:
Bær
Banan
Sukkerfri syltetøj
Peanutbutter (Choko-versionen fra Urtekram, kan varmt anbefales)
Sådan gør du:
- Pisk æg, mandelmælk og appelsinskal sammen med en elpisker.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål (sigt evt. melet, således der ikke dannes klumper).
- I mens der piskes, tilsættes de tørre ingredienser lidt efter lidt i skålen med æg og mandelmælk.
- Lad dejen trække i ca. 10 min, så FiberHusken for lov at virke.
- Smelt kokosolie på en pande. Hæld ca. 1 tsk. kokosolie over i dejen, og pisk igen (når der tilsættes smeltet olie i dejen, bliver pandekagerne dejlig sprøde og slipper panden).
- Bag pandekagerne på panden ved middelvarme. Brug ca. 0,75 dl. pr. pandekage, og sving den hurtigt rundt på panden – så den bliver stor og tynd.
- Hold pandekagerne varme mellem to tallerkner.
- Server de lune pandekager med mit topping forslag, eller din yndlings topping 😀
Ingen kommentarer endnu