De lækreste "Rocky Road Cupcakes" (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Sprøde “Kastanje Pandekager” med fuldkorn (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Når jeg virkelig skal hygge og forkæle mig selv, laver jeg pandekager til aftensmad 😀 Det er så lækkert engang i mellem, at spise sig mæt i en stak pandekager – total barndomsminder og nostalagi 😀 

Disse pandekager er lavet af kastanjemel og havremel, og bliver sprøde udenpå og bløde indeni. De får et dejligt twist af kardemomme og appelsinskal, som passer perfekt sammen 🙂

Sprøde pandekager med syltetøj, peanutbutter og frisk frugt :D Det er altid en vinder :D

Sprøde pandekager med syltetøj, peanutbutter og frisk frugt 😀 Det er altid en vinder 😀

 “Kastanje Pandekager” (5-6 stk.)

Det skal du bruge:

1 æg

2 dl. mandelmælk

½ tsk. revet appelsinskal

 

Tørre-ingredienser:

60 g. kastanjemel (kan købes i helsekost, Salling eller i specialforretninger)

15 g. glutenfri havremel

½ tsk. FiberHusk (den gule)

1/2 tsk. ren vaniljepulver

2 tsk. alm. Sukrin

1/2 tsk. kardemomme

Et nip salt

 

Olie til stegning (evt. kokosolie)

Topping:

Bær

Banan

Sukkerfri syltetøj

Peanutbutter (Choko-versionen fra Urtekram, kan varmt anbefales)

Få dine pandekager ekstra sprøde ved at smelte olie på panden, og derefter hælde lidt af olien i pandekagedejen :)

Få dine pandekager ekstra sprøde ved at smelte olie på panden, og derefter hælde lidt af olien i pandekagedejen 🙂

Sådan gør du:

  • Pisk æg, mandelmælk og appelsinskal sammen med en elpisker.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål (sigt evt. melet, således der ikke dannes klumper).
  • I mens der piskes, tilsættes de tørre ingredienser lidt efter lidt i skålen med æg og mandelmælk.
  • Lad dejen trække i ca. 10 min, så FiberHusken for lov at virke.
  • Smelt kokosolie på en pande. Hæld ca. 1 tsk. kokosolie over i dejen, og pisk igen (når der tilsættes smeltet olie i dejen, bliver pandekagerne dejlig sprøde og slipper panden).
  • Bag pandekagerne på panden ved middelvarme. Brug ca. 0,75 dl. pr. pandekage, og sving den hurtigt rundt på panden – så den bliver stor og tynd.
  • Hold pandekagerne varme mellem to tallerkner.
  • Server de lune pandekager med mit topping forslag, eller din yndlings topping 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De lækreste "Rocky Road Cupcakes" (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)