Sprødt og svampet "Groft Bondebrød m. kerner" (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Kokostoppe m. orange & chokolade (glutenfri, laktosefri & uden raffineret sukker)

Kokostoppe er en rigtig god lille kage – især i selskab med en kop varm kaffe 😉

Chokolade, kokos og appelsin spiller bare rigtig godt sammen :)

Chokolade, kokos og appelsin spiller bare rigtig godt sammen 🙂

Her kommer en opskrift på kokostoppe med et twist af orange og chokolade. De er perfekte, når man til hverdag liiiige skal forkæles lidt 😀

Selve smagen er rigtig god, de er nemlig tilpas søde, og sammenblandingen af appelsin og chokolade taler vist for sig selv 😀

Skal du virkelig lave kræs til weekenden eller til gæsterne, vil jeg tilsætte 50 g. sukkerfri marcipan til dejen. Det vil nemlig gøre toppene til ultimative luksus-lækkerier 😀 De smager også rigtig skønt uden marcipan (jeg er bare en lille marcipan-gris :D)

kokostoppe 3

Kokostoppe m. orange og chokolade (ca. 15-20 stk.)

Det skal du bruge:

1 stort øko æg (eller 2 små)

25 g. agave

25 g. Sukrin Gold

30 g. flydende honning

1/2 tsk. ren vaniljepulver

Skal af 1/2 usprøjtet øko appelsin

1 tsk. (med top) kokosolie

140 g. kokosmel (fint revet kokos, kaldes også alm. kokosmel i supermarkederne)

1,5 spsk. kokosfibermel

 Mørk sukkerfri & laktosefri chokolade til pynt

 

Pres dejen til kugler/toppe med de bare næver :D

Pres dejen til kugler/toppe med de bare næver 😀

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn)
  • Pisk ægget med en elpisker.
  • Tilsæt agave, Sukrin Gold, honning, ren vaniljepulver, appelsinskal og kokosolie – pisk hele molevitten sammen.
  • Rør kokosmelet i dejen.
  • Til sidst ”samles” dejen med kokosfibermel.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Form kokostoppe og placer dem på bagepladen. Det kræver at presse dejen sammen til en kugle, da dejen er lidt løs og skrøbelig. Pres og form hellere for meget end for lidt, da toppene ellers kan falde fra hinanden efter bagning. Når metoden er i hus, går det som en leg 🙂 Jeg syntes, at de mindste kokostoppe blev de bedste og mest sprøde.
  • Bag kokostoppene midt i ovnen på 175 grader (alm. ovn) i ca. 15-20 minutter. De skal være gyldne.
  • Lad kokostoppene køle helt af inden du dypper bundene eller dekorere toppene med smeltet chokolade.
  • Opbevar kokostoppene på køl. De holder sig friske og saftige i 2-3 dage.

 

Tips:

  • Kokostoppene kan sagtens fryses.
  • Hvis du ønsker en endnu mere svampet og luksus udgave af toppene, kan du rive 50 g. sukkerfri marcipan og blande i dejen.
   

2

  • Pia

    Hvad er de 25 g agave – er det agavesirup ?
    Mvh Pia

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Its such as you learn my mind! You appear
    to understand so much about this, like you wrote
    the book in it orr something. I think that
    you just can doo with some p.c. to power the message
    house a bit, but instead of that, that is fantastic blog.
    A great read. I will certainly be back.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprødt og svampet "Groft Bondebrød m. kerner" (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)