MEGA lækre sundere "Salty Caramel Popcorn" (glutenfri, u. raffineret sukker & laktosefri)

Sprødt og svampet “Groft Bondebrød m. kerner” (glutenfri, sukkerfri & laktosefri)

Skorpen er sprød, den knaser ligefrem og midten er dejlig svampet og blød 😉 Lyder det ikke bare lækkert? Sådan er dette grove brød nemlig – og det både dufter og smager himmelsk.

Brødet dufter fantastisk efter 15 min. i oven :D Bare vent ;)

Brødet dufter fantastisk efter 15 min. i oven 😀 Bare vent 😉

Jeg har savnet smagen af et rigtigt lækkert grovbrød. Jeg har forsøgt mig med alverdens forskellige udgaver af stenalderbrød – hvilket også smager rigtig godt. MEN nogle gange har man bare brug for et “rigtigt” brød med marmelade, eller en retro rejemad for den sags skyld 😀

Derfor lavede jeg i dag mit eget svar på et groft “franskbrød” med masser af kerner og fuldkorn. Det er forrygende let at lave, da det hverken skal hæve eller æltes med hænderne 😀 Win win (og liiiige et win mere, fordi det smager så godt).

Brødet egner sig til det hele; morgen, brunch, middag og eftermiddag. Og det smager både godt med alt lige fra pålæg til honning 😉

Sprød skorpe og saftig midte :)

Sprød skorpe og saftig midte 🙂

Groft Bondebrød m. kerner (1 brød)

Det skal du bruge:

10 g. FiberHusk (den gule)

1/2 liter lunkent vand

1 tsk. fint salt

125 g. glutenfri havremel

50 g. fuldkorns rismel

50 g. quinoamel

50 g. kastanjemel

75 g. kikærtemel

1,5 spsk. græskarkerner

1 spsk. hørfrø

1 spsk. solsikkekerner

1 spsk. chiafrø

Fuldkorns rismel til drys

 

Sådan gør du:

  • Rør FiberHusk og lunkent vand sammen. Lad det trække i ca. 20 min., således det bliver som gelé.
  • Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn)
  • Pisk gelé-massen godt sammen med en elpisker. Tilsæt salt og pisk igen.
  • Hæld melet i lidt efter lidt, imens der røres rundt (brug evt. en røremaskine eller dejkrogene til elpiskeren).
  • Til sidst blandes kernerne i dejen – rør dejen sammen en sidste gang.
  • Beklæd en hævekurv eller en skål med bagepapir.
  • Drys et godt lag rismel i skålens bund – så bunden bliver ”forret” med rismel.
  • Hæld dejen over i hævekurven/skålen, og glat forsigtigt den klistret dej ud med en fugtig dejskraber.
  • Kurven/skålen vendes over på en bageplade beklædt med bagepapir. Træk forsigtigt bagepapiret af, hvis det ikke slipper af sig selv.
  • Snit mønster i dejens overflade med en skarp kniv.
  • Bag brødet midt i ovnen på 180 grader (alm. ovn) i ca. 1 time og 20 min. (hold øje, ovne kan opføre sig forskelligt).
  • Lad det varme brød køle helt af på en rist, så bunden forbliver sprød.
bondebrød 2

Brødet skal ikke hæve, selvom det skal formes i en hævekurv 😉

 

Tips:

  • Har du ikke alle de nævnte meler på lagret, kan du sagtens udskifte med fx majsmel og boghvedemel. Hver dog opmærksom på, at det er vigtigt at blande forskellige meltyper, for at opnå det bedste resultat. Det vil give det lækreste resultat, at blande mindst 3 forskellige meler.
  • Er du i tvivl om brødet er færdigt, kan du tage brødets temperatur med et digital stegetermometer. Et brød skal være ca. 99 grader for at være gennembagt.
  • Brødet holder sig friskt og svampet i et par dage, og er særdeles velegnet til at blive ristet.
  • Brødet kan med fordel fryses, skær det i skiver og lig evt. madpapir imellem skiverne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MEGA lækre sundere "Salty Caramel Popcorn" (glutenfri, u. raffineret sukker & laktosefri)